Mill cremós amb llenties, hortalisses i xiitakes

Plat principal  |  Isa Gil

Un plat complet i senzill, amb un sabor suau i és una bona proposta per a les nits en què el cos demana un àpat calent i reconfortant després d’un dia de feina llarg.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 300 g de moniato pelat
  • 300 g de coliflor (part blanca, sense el tronc)
  • 500 ml d’aigua
  • 1/2 tassa de mill
  • 1/2 tassa de llenties vermelles partides
  • 1 culleradeta de sal
  • 5 o 6 bolets xiitake (uns 100 g)
  • 1 tassa de llet d’ametlles sense endolcir
  • 1/2 culleradeta de curri en pols

Per a la presentació

  • Fulles verdes (ruca o canonges)
  • Alvocat
  • Pipes de carbassa
  • Coriandre fresc
  • Llavors de magrana
  • Oli d’oliva verge extra cru

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Isa Gil

Isa Gil
Autora del llibre "Delícies Kitchen" i especialitzada en cuina vegetariana

deliciaskitchen.com @deliciaskitchen
 

Mill cremós amb llenties, hortalisses i xiitakes

Plat principal  |  Isa Gil

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Un plat complet i senzill, amb un sabor suau i és una bona proposta per a les nits en què el cos demana un àpat calent i reconfortant després d’un dia de feina llarg.


Ingredients

  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 300 g de moniato pelat
  • 300 g de coliflor (part blanca, sense el tronc)
  • 500 ml d’aigua
  • 1/2 tassa de mill
  • 1/2 tassa de llenties vermelles partides
  • 1 culleradeta de sal
  • 5 o 6 bolets xiitake (uns 100 g)
  • 1 tassa de llet d’ametlles sense endolcir
  • 1/2 culleradeta de curri en pols

Per a la presentació

  • Fulles verdes (ruca o canonges)
  • Alvocat
  • Pipes de carbassa
  • Coriandre fresc
  • Llavors de magrana
  • Oli d’oliva verge extra cru

Elaboració

  1. Poseu 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra en una olla, escalfeu i afegiu-hi la ceba ben picada.
  2. Quan estigui translúcida, tireu-hi els alls premsats, remeneu, espereu uns segons i afegiu-hi el moniato tallat a daus i la coliflor també tallada a trossets. Remeneu bé.
  3. Aboqueu-hi l’aigua ja calenta, la sal i també les llenties i mill rentats i escorreguts. Remeneu bé. Deixeu coure a foc baix-mitjà fins que tot estigui pràcticament cuit.
  4. Afegiu els bolets xiitake, nets i laminats, la llet d’ametlles i el curri, remeneu i acabeu de coure uns minuts més. Rectifiqueu de sal i tapeu perquè acabi de fer-se amb la calor. Si falta una mica de cocció, afegiu-hi una mica més de líquid i continueu a foc baix uns minuts més; també hi podeu afegir una mica més de curri si ho voleu.
  5. Afegiu les guarnicions a l’hora de servir i una miqueta d’oli d’oliva verge extra per sobre.

Isa Gil
Autora del llibre "Delícies Kitchen" i especialitzada en cuina vegetariana

www.deliciaskitchen.com @deliciaskitchen

Elaboració

  1. Poseu 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra en una olla, escalfeu i afegiu-hi la ceba ben picada.
  2. Quan estigui translúcida, tireu-hi els alls premsats, remeneu, espereu uns segons i afegiu-hi el moniato tallat a daus i la coliflor també tallada a trossets. Remeneu bé.
  3. Aboqueu-hi l’aigua ja calenta, la sal i també les llenties i mill rentats i escorreguts. Remeneu bé. Deixeu coure a foc baix-mitjà fins que tot estigui pràcticament cuit.
  4. Afegiu els bolets xiitake, nets i laminats, la llet d’ametlles i el curri, remeneu i acabeu de coure uns minuts més. Rectifiqueu de sal i tapeu perquè acabi de fer-se amb la calor. Si falta una mica de cocció, afegiu-hi una mica més de líquid i continueu a foc baix uns minuts més; també hi podeu afegir una mica més de curri si ho voleu.
  5. Afegiu les guarnicions a l’hora de servir i una miqueta d’oli d’oliva verge extra per sobre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat