Minigelat cetogènic sense lactis

Postres, esmorzars i berenars  |  Mel Sánchez

Hi ha coses que les persones que fem dieta cetogènica trobem a faltar a l’estiu. Una és la fruita fresca i l’altra és menjar-nos un gelat sense amoïnar-nos per si ens passem de carbohidrats. Aquí teniu aquesta recepta, que és tot un regal per fer més suportable la calor d’una sobretaula d’estiu.

  • Racions:
    5 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts + 4 hores de congelació

Ingredients

  • 120 g de macadàmia remullada la nit anterior
  • 200 g de nata de coco per cuinar
  • 1 c. s. de vainilla líquida sense sucre
  • 50 ml d’oli de coco verge
  • 10 g de cacau pur 100%
  • 1 c. p. d’eritritol (és opcional; jo els he fet sense)
  • Farina d’ametlla per decorar (opcional)

Utensilis:

  • Un robot de cuina o trituradora potent
  • Un motlle de silicona de gelats de pal petits
  • Pals de gelat

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Minigelat cetogènic sense lactis

Postres, esmorzars i berenars  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    5 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts + 4 hores de congelació

Hi ha coses que les persones que fem dieta cetogènica trobem a faltar a l’estiu. Una és la fruita fresca i l’altra és menjar-nos un gelat sense amoïnar-nos per si ens passem de carbohidrats. Aquí teniu aquesta recepta, que és tot un regal per fer més suportable la calor d’una sobretaula d’estiu.


Ingredients

  • 120 g de macadàmia remullada la nit anterior
  • 200 g de nata de coco per cuinar
  • 1 c. s. de vainilla líquida sense sucre
  • 50 ml d’oli de coco verge
  • 10 g de cacau pur 100%
  • 1 c. p. d’eritritol (és opcional; jo els he fet sense)
  • Farina d’ametlla per decorar (opcional)

Utensilis:

  • Un robot de cuina o trituradora potent
  • Un motlle de silicona de gelats de pal petits
  • Pals de gelat

Elaboració

  1. Poseu les nous de macadàmia en remull una nit o unes 8 h perquè siguin més fàcils de triturar, tinguin més bona textura i perdin els antinutrients.
  2. Un cop remullades, renteu-les i escorreu-les abans de posar-les en un robot de cuina o en una batedora potent.
  3. Tritureu-les 2-3 minuts fins a obtenir una mantega (us caldrà obrir la tapa i abaixar la mantega unes quantes vegades i tenir paciència fins a obtenir tenir una mantega perfecta sense grumolls).
  4. Poseu-hi la nata de coco i la vainilla i, si n’hi voleu, eritritol (tot que, ja és dolç sense).
  5. Tritureu-ho tot junt 1 minut més.
  6. Ompliu els motlles, poseu-hi el pal i congeleu els gelats mínim 4 h abans de fer la cobertura de cacau. Es poden fer amb un motlle de bombons.
  7. Quan ja hagin passat les 4 hores, per fer la cobertura, barregeu amb una cullera l’oli de coco fos i el cacau pur i poseu-ho en un got estret en el qual just hi entri el gelat.
  8. Desemmotlleu els gelats i banyeu-los en la cobertura.
  9. Decoreu ben de pressa amb el que us vingui de gust (escates de sal o canyella, per exemple), ja que en 5 segons se solidifica.
  10. Us el podeu menjar al moment o guardar al congelador per a un altre moment.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Poseu les nous de macadàmia en remull una nit o unes 8 h perquè siguin més fàcils de triturar, tinguin més bona textura i perdin els antinutrients.
  2. Un cop remullades, renteu-les i escorreu-les abans de posar-les en un robot de cuina o en una batedora potent.
  3. Tritureu-les 2-3 minuts fins a obtenir una mantega (us caldrà obrir la tapa i abaixar la mantega unes quantes vegades i tenir paciència fins a obtenir tenir una mantega perfecta sense grumolls).
  4. Poseu-hi la nata de coco i la vainilla i, si n’hi voleu, eritritol (tot que, ja és dolç sense).
  5. Tritureu-ho tot junt 1 minut més.
  6. Ompliu els motlles, poseu-hi el pal i congeleu els gelats mínim 4 h abans de fer la cobertura de cacau. Es poden fer amb un motlle de bombons.
  7. Quan ja hagin passat les 4 hores, per fer la cobertura, barregeu amb una cullera l’oli de coco fos i el cacau pur i poseu-ho en un got estret en el qual just hi entri el gelat.
  8. Desemmotlleu els gelats i banyeu-los en la cobertura.
  9. Decoreu ben de pressa amb el que us vingui de gust (escates de sal o canyella, per exemple), ja que en 5 segons se solidifica.
  10. Us el podeu menjar al moment o guardar al congelador per a un altre moment.

Els apunts de la Mel Sánchez

  • Porció d’hidrats de carboni = 3 g per unitat

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat