Minihamburgueses veganes amb tzatziki

Plat principal  |  Alf Mota

Deixeu-vos sorprendre per aquest deliciós aperitiu a base de minihamburgueses de mill amb remolatxa i tzatziki vegà a la menta.

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1h 15 minuts

Ingredients

Per a les minihamburgueses

  • 100 g de mill
  • 300 ml d’aigua
  • sal marina
  • ½ (75 g) de ceba
  • 1 gra (10 g) d’all
  • 75 g de remolatxa ratllada crua
  • 15 ml de tamari
  • 50 g de llavors de sèsam daurades
  • 30 ml d’oli de sèsam

Per a la salsa tzatziki vegana

  • 100 ml de iogurt de soja eco natural
  • 25 g de tahina *
  • 8 (aprox.) fulles de menta
  • 1 gra d’all
  • 15 g de puré d’umeboshi

* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Alf Mota

Alf Mota
Xef especialitzat en cuina terapèutica

alfmota.com @alfmota
 

Minihamburgueses veganes amb tzatziki

Plat principal  |  Alf Mota

  • Racions:
    8 - 10
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1h 15 minuts

Deixeu-vos sorprendre per aquest deliciós aperitiu a base de minihamburgueses de mill amb remolatxa i tzatziki vegà a la menta.


Ingredients

Per a les minihamburgueses

  • 100 g de mill
  • 300 ml d'aigua
  • sal marina
  • ½ (75 g) de ceba
  • 1 gra (10 g) d'all
  • 75 g de remolatxa ratllada crua
  • 15 ml de tamari
  • 50 g de llavors de sèsam daurades
  • 30 ml d'oli de sèsam

Per a la salsa tzatziki vegana

  • 100 ml de iogurt de soja eco natural
  • 25 g de tahina *
  • 8 (aprox.) fulles de menta
  • 1 gra d'all
  • 15 g de puré d'umeboshi
* Evitar pels al·lèrgics al sèsam

Elaboració

Per a les minihamburgueses

  1. Rentar i escórrer el mill. Tallar la ceba a daus i triturar juntament amb l'all picat amb l'ajuda d'una batedora.
  2. En una olla afegir 1 c.s. d'oli de sèsam i ofegar la ceba i l'all triturat, amb una mica de sal, durant un parell de minuts o fins que quedi lleugerament daurat.
  3. Afegir el mill i remoure un altre parell de minuts. Afegir l'aigua i tapar l'olla. Quan bulli, baixar el foc al mínim i cuinar durant uns 15 a 20 minuts, fins que es quedi sense aigua i el mill estigui cuit i amb una consistència pastosa.
  4. Afegir la remolatxa crua ratllada, el tamari i barrejar bé. Esperar que la barreja es refredi una mica per poder treballar-la amb les mans. Mentrestant, col·locar les llavors de sèsam en un plat i untar-se les mans amb una mica d'oli de sèsam.
  5. Agafar amb una cullera la quantitat de barreja que es desitja que tingui cada hamburguesa i, amb les mans untades d'oli de sèsam, formar una boleta per després aplanar i donar forma d'hamburguesa. Un cop feta, arrebossar en llavors de sèsam.
  6. Preparar una safata de forn amb paper sulfuritzat i col·locar les hamburgueses. Enfornar amb el grill a 180º durant 15 minuts, donar la volta i coure altres 15 minuts. Retirar del forn i esperar que es refredin per servir-les amb el tzatziki vegà.

Per a la salsa tzatziki vegana

  1. Picar l'all i les fulles de menta.
  2. Batre tots els ingredients fins aconseguir una salsa consistent.

Alf Mota
Xef especialitzat en cuina terapèutica

www.alfmota.com @alfmota

Elaboració

Per a les minihamburgueses

  1. Rentar i escórrer el mill. Tallar la ceba a daus i triturar juntament amb l’all picat amb l’ajuda d’una batedora.
  2. En una olla afegir 1 c.s. d’oli de sèsam i ofegar la ceba i l’all triturat, amb una mica de sal, durant un parell de minuts o fins que quedi lleugerament daurat.
  3. Afegir el mill i remoure un altre parell de minuts. Afegir l’aigua i tapar l’olla. Quan bulli, baixar el foc al mínim i cuinar durant uns 15 a 20 minuts, fins que es quedi sense aigua i el mill estigui cuit i amb una consistència pastosa.
  4. Afegir la remolatxa crua ratllada, el tamari i barrejar bé. Esperar que la barreja es refredi una mica per poder treballar-la amb les mans. Mentrestant, col·locar les llavors de sèsam en un plat i untar-se les mans amb una mica d’oli de sèsam.
  5. Agafar amb una cullera la quantitat de barreja que es desitja que tingui cada hamburguesa i, amb les mans untades d’oli de sèsam, formar una boleta per després aplanar i donar forma d’hamburguesa. Un cop feta, arrebossar en llavors de sèsam.
  6. Preparar una safata de forn amb paper sulfuritzat i col·locar les hamburgueses. Enfornar amb el grill a 180º durant 15 minuts, donar la volta i coure altres 15 minuts. Retirar del forn i esperar que es refredin per servir-les amb el tzatziki vegà.

Per a la salsa tzatziki vegana

  1. Picar l’all i les fulles de menta.
  2. Batre tots els ingredients fins aconseguir una salsa consistent.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat