Nachos amb gust de formatge

Aperitius, Condiments i salses  |  Lucía Gómez

A qui no li agraden els nachos acompanyats de guacamole? Per tal de poder gaudir d'aquest boníssim aperitiu us dono la solució per menjar els nachos més saludables del món, fets amb pocs ingredients, preparats al forn i, a més, amb gust de formatge!

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

Per als nachos:

  • 200 g de farina de blat de moro integral
  • 250 g d’aigua tèbia
  • 2 cullerades de ceba deshidratada o en pols
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • ½ culleradeta de pebre vermell fumat
  • ½ culleradeta de sal
  • oli d’oliva

Per al guacamole:

  • 1 alvocat
  • 3 tomàquets cherry
  • 2 cullerades de ceba fresca
  • 1 cullerada de coriandre fresc
  • suc de mitja llimona
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • ½ caiena
  • sal

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Lucía Gómez

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio
 

Nachos amb gust de formatge

Aperitius, Condiments i salses  |  Lucía Gómez

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

A qui no li agraden els nachos acompanyats de guacamole? Per tal de poder gaudir d'aquest boníssim aperitiu us dono la solució per menjar els nachos més saludables del món, fets amb pocs ingredients, preparats al forn i, a més, amb gust de formatge!


Ingredients

Per als nachos:

  • 200 g de farina de blat de moro integral
  • 250 g d'aigua tèbia
  • 2 cullerades de ceba deshidratada o en pols
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • ½ culleradeta de pebre vermell fumat
  • ½ culleradeta de sal
  • oli d'oliva

Per al guacamole:

  • 1 alvocat
  • 3 tomàquets cherry
  • 2 cullerades de ceba fresca
  • 1 cullerada de coriandre fresc
  • suc de mitja llimona
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • ½ caiena
  • sal

Elaboració

Per als nachos

  1. Moleu la ceba, el llevat, el pebre vermell i la sal amb una batedora o un molinet de cafè fins que quedi com una farina.
  2. Escalfeu l'aigua fins que estigui tèbia.
  3. Poseu en un bol la farina de blat de moro amb la barreja preparada anteriorment. Barregeu-ho tot bé i afegiu-hi l'aigua tèbia a poc a poc.
  4. Pasteu amb les mans fins que la massa estigui compacta.
  5. Preescalfeu el forn a 180ºC
  6. Mentrestant, col·loqueu el paper de forn sobre la safata i poseu-hi una part de la massa, més o menys, uns 50 grams. Tapeu amb un altre paper de forn perquè la massa no s’enganxi al corró. Passeu-lo per sobre fins que la massa quedi ben fina.
  7. Talleu la massa a triangles amb el tallador de pizza, punxeu-la amb la forquilla perquè no s’infli i tireu-hi un rajolí d'oli per sobre.
  8. Enforneu durant 15 o 20 minuts fins que estiguin daurats. Vigileu la primera vegada per agafar el temps. Repetiu el procés fins que s’acabi la massa i deixeu-los refredar.

Per al guacamole:

  1. Partiu l'alvocat per la meitat, traieu l'os i, amb l'ajuda d'una cullera, també la pell. Talleu els tomàquets en moltes meitats, la ceba fresca ben petita i afegiu-ho en un morter amb la caiena, la sal, l'oli i el suc de la llimona.
  2. Piqueu-ho bé i serviu-ho al morter amb els nachos.

Lucía Gómez
Experta en nutrició natural i professora de cuina saludable.

www.cocinandoelcambio.com @cocinandoelcambio

Elaboració

Per als nachos

  1. Moleu la ceba, el llevat, el pebre vermell i la sal amb una batedora o un molinet de cafè fins que quedi com una farina.
  2. Escalfeu l’aigua fins que estigui tèbia.
  3. Poseu en un bol la farina de blat de moro amb la barreja preparada anteriorment. Barregeu-ho tot bé i afegiu-hi l’aigua tèbia a poc a poc.
  4. Pasteu amb les mans fins que la massa estigui compacta.
  5. Preescalfeu el forn a 180ºC
  6. Mentrestant, col·loqueu el paper de forn sobre la safata i poseu-hi una part de la massa, més o menys, uns 50 grams. Tapeu amb un altre paper de forn perquè la massa no s’enganxi al corró. Passeu-lo per sobre fins que la massa quedi ben fina.
  7. Talleu la massa a triangles amb el tallador de pizza, punxeu-la amb la forquilla perquè no s’infli i tireu-hi un rajolí d’oli per sobre.
  8. Enforneu durant 15 o 20 minuts fins que estiguin daurats. Vigileu la primera vegada per agafar el temps. Repetiu el procés fins que s’acabi la massa i deixeu-los refredar.

Per al guacamole:

  1. Partiu l’alvocat per la meitat, traieu l’os i, amb l’ajuda d’una cullera, també la pell. Talleu els tomàquets en moltes meitats, la ceba fresca ben petita i afegiu-ho en un morter amb la caiena, la sal, l’oli i el suc de la llimona.
  2. Piqueu-ho bé i serviu-ho al morter amb els nachos.

Els apunts de la Lucía Gómez

Des de ben petita que m’encanten els nachos acompanyats de guacamole. No obstant això, a l’hora de comprar-los, hem d’estar atents i assegurar-nos que el blat de moro no sigui transgènic i que, a més, no estiguin fregits amb olis vegetals com el de palma o el de gira-sol, que, escalfats a temperatures altes, es converteixen en greixos trans.

I per tal que pugueu continuar gaudint d’un aperitiu tan bo us donaré la solució per menjar els nachos més saludables del món, fets amb pocs ingredients (tots ecològics) i preparats al forn.

A més, perquè no tinguin res a envejar als que posen als restaurants mexicans, els farem amb gust de formatge: els meus favorits! De totes maneres, si ho voleu, els podeu fer normals prescindint del pebre vermell, la ceba i el llevat nutricional. Són bons igualment però de l’altra manera són deliciosos.

Us aconsello que treballeu la massa amb cura: feu-ho vigilant molt perquè no es trenqui i seguiu els passos, un per un, per no tenir cap problema.

Com us comentava, jo els he acompanyat de guacamole, la salsa que més m’agrada per acompanyar-los, però ja sabeu que són molt bons amb altres salses. Així doncs, també us deixo la recepta del guacamole, que n’hi ha per llepar-se’n els dits!

nachos-amb-guacamole-versionats

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat