Nyoquis de carbassa i sàlvia

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Cada dia hi ha més persones amb sensibilitat, al·lèrgia o intolerància a l’ou, el gluten, el blat, la llet o el blat de moro. Com alternativa us proposem aquests nyoquis que s'allunyen dels tradicionals i són molt saludables!

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 600 g de carbassa (la carbassa de la foto, un cop pelada i sense les llavors, pesava exactament això)
  • 225 g de farina d’arròs (deixar-ne una mica més per enrotllar)
  • 2 C de llinosa mòlta
  • 8 C d’aigua de qualitat
  • 15 g de sàlvia fresca picada fina
  • Una mica de nou moscada
  • Una mica de sal marina sense refinar
  • 1 C d’oli de coco
  • Abundant aigua de qualitat per bullir

Per a la salsa

  • 2 C d’oli de coco
  • 2 dents d’all sense el cor
  • 180 g de tomàquets cherry
  • 5 g de sàlvia fresca
  • 1/8 de tassa d’aigua de qualitat
  • Una mica de sal marina sense refinar

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Nyoquis de carbassa i sàlvia

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

Cada dia hi ha més persones amb sensibilitat, al·lèrgia o intolerància a l’ou, el gluten, el blat, la llet o el blat de moro. Com alternativa us proposem aquests nyoquis que s'allunyen dels tradicionals i són molt saludables!


Ingredients

  • 600 g de carbassa (la carbassa de la foto, un cop pelada i sense les llavors, pesava exactament això)
  • 225 g de farina d’arròs (deixar-ne una mica més per enrotllar)
  • 2 C de llinosa mòlta
  • 8 C d’aigua de qualitat
  • 15 g de sàlvia fresca picada fina
  • Una mica de nou moscada
  • Una mica de sal marina sense refinar
  • 1 C d’oli de coco
  • Abundant aigua de qualitat per bullir

Per a la salsa

  • 2 C d’oli de coco
  • 2 dents d’all sense el cor
  • 180 g de tomàquets cherry
  • 5 g de sàlvia fresca
  • 1/8 de tassa d’aigua de qualitat
  • Una mica de sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 175°C.
  2. Pelar la carabassa, treure les llavors i tallar-la a mitges llunes. (Es poden guardar les llavors i germinar-les).
  3. En una safata de forn, posar una cullerada d'oli de coco i la carbassa. Posar-ho al forn durant 30 minuts o fins que la carbassa estigui tova. També podem fer la carbassa al vapor. Tant si es fa d’una manera com de l’altra, és important no cuinar-la massa perquè si no es farà massa aquosa.
  4. Deixar refredar la carbassa. Un cop freda, retirar-ne l’aigua o l’oli que hagi pogut deixar anar i batre-la.
  5. Deixar la llinosa mòlta en remull amb 8 cullerades d’aigua durant 15 minuts perquè es faci com una pasta.
  6. Afegir la pasta de llinosa, la nou moscada, la sal, la sàlvia fresca picada i la farina d'arròs integral al puré de carbassa i barrejar bé tot junt.
  7. Escampar una mica de farina d'arròs integral sobre el marbre de la cuina o una superfície.
  8. Agafar una petita quantitat de la massa, aproximadament ¼ d'una tassa, donar-li la forma de salsitxa (vegeu la foto) i després tallar-la a trossos perquè quedi la forma de nyoqui de la mida que desitgem.
  9. En una paella feu la salsa. Posar l'oli de coco i l’all picat a foc viu, quan l’all ja estigui una mica rossejat afegir la sàlvia, els tomàquets cherry picats i una mica de sal. Anar afegint una mica d’aigua i deixar que es vagi absorbint i la salsa es redueixi.
  10. En una olla, posar abundant aigua de qualitat a bullir. Quan l’aigua bulli, posar-hi els nyoquis per parts perquè no s’enganxin.
  11. Deixar-los uns 2 minuts aproximadament, retirar-los i afegir-los a la paella de la salsa.
  12. Deixar coure durant uns 30 segons remenant suaument per aconseguir que la salsa s’integri als nyoquis.
  13. Servir immediatament i gaudir-ne.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 175°C.
  2. Pelar la carabassa, treure les llavors i tallar-la a mitges llunes. (Es poden guardar les llavors i germinar-les).
  3. En una safata de forn, posar una cullerada d’oli de coco i la carbassa. Posar-ho al forn durant 30 minuts o fins que la carbassa estigui tova. També podem fer la carbassa al vapor. Tant si es fa d’una manera com de l’altra, és important no cuinar-la massa perquè si no es farà massa aquosa.
  4. Deixar refredar la carbassa. Un cop freda, retirar-ne l’aigua o l’oli que hagi pogut deixar anar i batre-la.
  5. Deixar la llinosa mòlta en remull amb 8 cullerades d’aigua durant 15 minuts perquè es faci com una pasta.
  6. Afegir la pasta de llinosa, la nou moscada, la sal, la sàlvia fresca picada i la farina d’arròs integral al puré de carbassa i barrejar bé tot junt.
  7. Escampar una mica de farina d’arròs integral sobre el marbre de la cuina o una superfície.
  8. Agafar una petita quantitat de la massa, aproximadament ¼ d’una tassa, donar-li la forma de salsitxa (vegeu la foto) i després tallar-la a trossos perquè quedi la forma de nyoqui de la mida que desitgem.
  9. En una paella feu la salsa. Posar l’oli de coco i l’all picat a foc viu, quan l’all ja estigui una mica rossejat afegir la sàlvia, els tomàquets cherry picats i una mica de sal. Anar afegint una mica d’aigua i deixar que es vagi absorbint i la salsa es redueixi.
  10. En una olla, posar abundant aigua de qualitat a bullir. Quan l’aigua bulli, posar-hi els nyoquis per parts perquè no s’enganxin.
  11. Deixar-los uns 2 minuts aproximadament, retirar-los i afegir-los a la paella de la salsa.
  12. Deixar coure durant uns 30 segons remenant suaument per aconseguir que la salsa s’integri als nyoquis.
  13. Servir immediatament i gaudir-ne.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat