Olivada amb anxoves

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  | 

Aquest olivada d'anxoves o "tapenade" és ideal per untar amb pa, en torradetes per l'aperitiu o per preparar una deliciosa vinagreta per alegrar qualsevol amanida.

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Ingredients

  • 200 g d’olives negres sense pinyol
  • 2 filets d’anxova
  • 1 c.s. de tàperes
  • 1 gra d’all petit
  • Suc de llimona
  • Fulles d’alfàbrega fresca (opcional)
  • Oli d’oliva

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
 

Olivada amb anxoves

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  | 

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Aquest olivada d'anxoves o "tapenade" és ideal per untar amb pa, en torradetes per l'aperitiu o per preparar una deliciosa vinagreta per alegrar qualsevol amanida.


Ingredients

  • 200 g d’olives negres sense pinyol
  • 2 filets d’anxova
  • 1 c.s. de tàperes
  • 1 gra d’all petit
  • Suc de llimona
  • Fulles d’alfàbrega fresca (opcional)
  • Oli d’oliva

Elaboració

  1. Partiu el gra d’all per la meitat i traieu-ne el germen per evitar que repeteixi.
  2. Piqueu les fulles d’alfàbrega fresca amb el ganivet i també les anxoves.
  3. Piqueu lleugerament les olives.
  4. Poseu tots els ingredients al morter, amb les tàperes i un rajolí de suc de llimona i piqueu-ho tot a poc a poc fins a aconseguir una consistència amb grumolls (no gaire triturada). Si no teniu morter, ho podeu fer amb processador d’aliments o batedora, però heu de vigilar de no picar-ho més del compte (s’han d’apreciar els trossos d’olives).
  5. Per acabar, afegiu l’oli d’oliva en forma de fil mentre remeneu i aneu lligant la barreja fins que tingui la consistència que més us agradi.

Elaboració

  1. Partiu el gra d’all per la meitat i traieu-ne el germen per evitar que repeteixi.
  2. Piqueu les fulles d’alfàbrega fresca amb el ganivet i també les anxoves.
  3. Piqueu lleugerament les olives.
  4. Poseu tots els ingredients al morter, amb les tàperes i un rajolí de suc de llimona i piqueu-ho tot a poc a poc fins a aconseguir una consistència amb grumolls (no gaire triturada). Si no teniu morter, ho podeu fer amb processador d’aliments o batedora, però heu de vigilar de no picar-ho més del compte (s’han d’apreciar els trossos d’olives).
  5. Per acabar, afegiu l’oli d’oliva en forma de fil mentre remeneu i aneu lligant la barreja fins que tingui la consistència que més us agradi.

Els apunts culinaris

  • Normalment es fa amb olives negres però també la pots preparar amb olives verdes.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat