Ous Benedict sobre carxofa amb puré de carbassa rostida i salsa holandesa

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

Una recepta deliciosa, original i vistosa per aprofitar les últimes carxofes de temporada.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

  • 4 carxofes
  • 4 ous ecològics (o si les carxofes són molt petites podem fer servir ous de guatlla)
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • vinagre de poma

Per al puré de carbassa

  • 200 g de carbassa
  • 20ml d’oli d’oliva verge
  • 1/ c.p. de sal marina

Per a la salsa holandesa

  • 2 rovells d’ou ecològic
  • 45g de ghee
  • ½ c.p. de cúrcuma
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 pessic de pebre negre

 

 

 

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Ous Benedict sobre carxofa amb puré de carbassa rostida i salsa holandesa

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Una recepta deliciosa, original i vistosa per aprofitar les últimes carxofes de temporada.


Ingredients

  • 4 carxofes
  • 4 ous ecològics (o si les carxofes són molt petites podem fer servir ous de guatlla)
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • vinagre de poma

Per al puré de carbassa

  • 200 g de carbassa
  • 20ml d'oli d’oliva verge
  • 1/ c.p. de sal marina

Per a la salsa holandesa

  • 2 rovells d’ou ecològic
  • 45g de ghee
  • ½ c.p. de cúrcuma
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 pessic de pebre negre
     

Elaboració

Per al puré de carbassa

  1. Peleu i talleu la carbassa a trossos no gaire grans.
  2. Coeu la carbassa al forn amb oli d’oliva verge i un pessic de sal fins que sigui tendra (uns 30-35 minuts). Com més petits i prims siguin els trossos, més ràpid es faran.

Per a les carxofes i els ous

  1. Talleu el tronc de les carxofes, traieu-ne les fulles més exteriors i talleu-ne les puntes.
  2. En una olla amb aigua bullent, cuineu les carxofes amb un pessic de sal i un rajolí de suc de llimona durant uns 25-30 minuts. Traieu i deixeu refredar.
  3. Aprofitant el forn encès de les carbasses, col·loqueu les carxofes al forn durant 10-15 minuts amb un rajolí d’oli d’oliva verge.
  4. Per fer els ous Benedict: ompliu una olla amb 4 dits d’aigua i feu-la bullir. Trenqueu un ou i poseu-lo en un got. Quan l’aigua comenci a bullir, afegiu-hi un bon raig de vinagre de poma i abaixeu el foc al mínim per impedir que faci massa bombolleig. Acosteu el got amb l’ou ben a prop de l’aigua i, a poc a poc, deixeu-lo anar. Espereu 3-4 minuts i retireu-lo amb compte. Repetiu el procediment amb els altres ous (si l’olla és grossa, en podeu fer dos alhora).

Per a la salsa

  1. Desfeu el ghee al bany maria. Per fer el bany maria és millor que el bol quedi encaixat a l’obertura de l’olla i no toqui l’aigua.
  2. Un cop desfet, traieu el bol del foc i reserveu.
  3. Separeu els rovells de les clares.
  4. Col·loqueu els rovells en un bol i poseu-lo sobre l’olla anterior amb aigua per també fer-los al bany maria a foc mínim. Afegiu la cúrcuma, la llimona i el pebre i bateu bé. Apagueu el foc i, a poc a poc, afegiu el ghee desfet, mentre es continua remenant. Retireu del foc i deixeu refredar, remenant de tant en tant fins que la salsa hagi espessit.

Presentació

  1. Unteu el fons amb puré de carbassa.
  2. Col·loqueu les carxofes i un ou sobre cada una.
  3. Finalment, poseu 1 c.s de salsa holandesa al damunt de cada ou.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

Per al puré de carbassa

  1. Peleu i talleu la carbassa a trossos no gaire grans.
  2. Coeu la carbassa al forn amb oli d’oliva verge i un pessic de sal fins que sigui tendra (uns 30-35 minuts). Com més petits i prims siguin els trossos, més ràpid es faran.

Per a les carxofes i els ous

  1. Talleu el tronc de les carxofes, traieu-ne les fulles més exteriors i talleu-ne les puntes.
  2. En una olla amb aigua bullent, cuineu les carxofes amb un pessic de sal i un rajolí de suc de llimona durant uns 25-30 minuts. Traieu i deixeu refredar.
  3. Aprofitant el forn encès de les carbasses, col·loqueu les carxofes al forn durant 10-15 minuts amb un rajolí d’oli d’oliva verge.
  4. Per fer els ous Benedict: ompliu una olla amb 4 dits d’aigua i feu-la bullir. Trenqueu un ou i poseu-lo en un got. Quan l’aigua comenci a bullir, afegiu-hi un bon raig de vinagre de poma i abaixeu el foc al mínim per impedir que faci massa bombolleig. Acosteu el got amb l’ou ben a prop de l’aigua i, a poc a poc, deixeu-lo anar. Espereu 3-4 minuts i retireu-lo amb compte. Repetiu el procediment amb els altres ous (si l’olla és grossa, en podeu fer dos alhora).

Per a la salsa

  1. Desfeu el ghee al bany maria. Per fer el bany maria és millor que el bol quedi encaixat a l’obertura de l’olla i no toqui l’aigua.
  2. Un cop desfet, traieu el bol del foc i reserveu.
  3. Separeu els rovells de les clares.
  4. Col·loqueu els rovells en un bol i poseu-lo sobre l’olla anterior amb aigua per també fer-los al bany maria a foc mínim. Afegiu la cúrcuma, la llimona i el pebre i bateu bé. Apagueu el foc i, a poc a poc, afegiu el ghee desfet, mentre es continua remenant. Retireu del foc i deixeu refredar, remenant de tant en tant fins que la salsa hagi espessit.

Presentació

  1. Unteu el fons amb puré de carbassa.
  2. Col·loqueu les carxofes i un ou sobre cada una.
  3. Finalment, poseu 1 c.s de salsa holandesa al damunt de cada ou.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat