Ous estrellats amb patata, bolets, carxofes i espinacs

Plat principal  |  Gina Estapé

La carxofa té propietats diürètiques i desintoxicants hepàtiques, ajuda a regular el sucre en sang i a disminuir el colesterol i la pressió arterial. La recepta que teniu a continuació és una de les mil opcions que ens ofereix aquesta gran hortalissa.

  • Racions:
  • Dificultat:
    Mitjana

Ingredients

2 patates

1 ceba

4-5 xampinyons o ceps

2 carxofes

Espinacs

4 ous ecològics

Oli d’oliva verge extra

Sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Ous estrellats amb patata, bolets, carxofes i espinacs

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
  • Dificultat:
    Mitjana

La carxofa té propietats diürètiques i desintoxicants hepàtiques, ajuda a regular el sucre en sang i a disminuir el colesterol i la pressió arterial. La recepta que teniu a continuació és una de les mil opcions que ens ofereix aquesta gran hortalissa.


Ingredients

2 patates 1 ceba 4-5 xampinyons o ceps 2 carxofes Espinacs 4 ous ecològics Oli d’oliva verge extra Sal marina

Elaboració

  1. Peleu la ceba i talleu-la a daus petits.
  2. En una olla, salteu la ceba amb un raig d’oli i una culleradeta de sal durant 10 minuts.
  3. Netegeu les carxofes i talleu-ne el cor a làmines. Afegiu-les a l’olla juntament amb els bolets laminats i salteu durant 10-15 minuts fins que siguin tendres.
  4. Afegiu un grapat d’espinacs i saltegeu 2-3 minuts més. Reserveu.
  5. Peleu les patates i lamineu-les amb un gruix de 3-4 cm.
  6. Salteu les patates en una paella amb oli i una culleradeta de sal. Tapeu i cuineu fins que siguin cuites.
  7. Afegiu-hi les verdures saltades i cuineu-ho tot junt 2-3 minuts més. Reserveu en un bol.
  8. Escalfeu una paella petita amb unes gotes d’oli i trenqueu-hi un ou. Tapeu i deixeu cuinar 2-3 minuts a foc baix per fer-lo a la planxa. El rovell ha de quedar cru, i la clara, coagulada. Repetiu el mateix procediment fins a cuinar els quatre ous.
  9. Serviu les patates i verdures al fons d’un plat i els ous a la planxa al damunt.
  10. Trenqueu els ous i gaudiu-ne!

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Peleu la ceba i talleu-la a daus petits.
  2. En una olla, salteu la ceba amb un raig d’oli i una culleradeta de sal durant 10 minuts.
  3. Netegeu les carxofes i talleu-ne el cor a làmines. Afegiu-les a l’olla juntament amb els bolets laminats i salteu durant 10-15 minuts fins que siguin tendres.
  4. Afegiu un grapat d’espinacs i saltegeu 2-3 minuts més. Reserveu.
  5. Peleu les patates i lamineu-les amb un gruix de 3-4 cm.
  6. Salteu les patates en una paella amb oli i una culleradeta de sal. Tapeu i cuineu fins que siguin cuites.
  7. Afegiu-hi les verdures saltades i cuineu-ho tot junt 2-3 minuts més. Reserveu en un bol.
  8. Escalfeu una paella petita amb unes gotes d’oli i trenqueu-hi un ou. Tapeu i deixeu cuinar 2-3 minuts a foc baix per fer-lo a la planxa. El rovell ha de quedar cru, i la clara, coagulada. Repetiu el mateix procediment fins a cuinar els quatre ous.
  9. Serviu les patates i verdures al fons d’un plat i els ous a la planxa al damunt.
  10. Trenqueu els ous i gaudiu-ne!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat