Parfait de carbassa i xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Aplicant la cuina d’aprofitament podem transformar restes d’alguna cosa que hem fet i donar-los una vida nova; com 'aquest parfait on utilitzem carbassa al forn, xocolata, crema de cacahuet, dàtil i nata de coco. Una delícia!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • ½ tassa de llet de civada *
  • 50 g de xocolata alta en cacau
  • ½ tassa de puré de carbassa
  • 5 dàtils sense pinyol
  • 2 c.s. de crema de cacauet (natural, sense sal, sucre o additius)
  • 4 c.s. de nata de coco **
  • Guarnició opcional: musli, escates de coco torrades, llavors de carbassa…

*Escolliu un beguda certificada per una dieta lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Parfait de carbassa i xocolata

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Aplicant la cuina d’aprofitament podem transformar restes d’alguna cosa que hem fet i donar-los una vida nova; com 'aquest parfait on utilitzem carbassa al forn, xocolata, crema de cacahuet, dàtil i nata de coco. Una delícia!


Ingredients

  • ½ tassa de llet de civada *
  • 50 g de xocolata alta en cacau
  • ½ tassa de puré de carbassa
  • 5 dàtils sense pinyol
  • 2 c.s. de crema de cacauet (natural, sense sal, sucre o additius)
  • 4 c.s. de nata de coco **
  • Guarnició opcional: musli, escates de coco torrades, llavors de carbassa...
*Escolliu un beguda certificada per una dieta lliure de gluten

Elaboració

  1. Escalfeu la llet en un cassó i, quan estigui a punt de bullir, retireu i aboqueu sobre la xocolata trossejada. Deixeu-ho reposar uns minuts i remeneu bé perquè es fongui del tot la xocolata. Deixeu refredar una mica perquè tingui més densitat.
  2. Tritureu el puré de carbassa amb els dàtils i la crema de cacauet. Afegiu-hi una mica de llet de civada si costa de batre. Ha de quedar homogeni, cremós i no massa espès.
  3. Aboqueu en un got o pot de vidre una mica de la xocolata dissolta, després una mica de la crema de carbassa i la resta de xocolata. Feu un moviment de cullera perquè es barregin una mica i facin efecte “pintura”.
  4. Acabeu amb la crema de coco i la guarnició que trieu.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Escalfeu la llet en un cassó i, quan estigui a punt de bullir, retireu i aboqueu sobre la xocolata trossejada. Deixeu-ho reposar uns minuts i remeneu bé perquè es fongui del tot la xocolata. Deixeu refredar una mica perquè tingui més densitat.
  2. Tritureu el puré de carbassa amb els dàtils i la crema de cacauet. Afegiu-hi una mica de llet de civada si costa de batre. Ha de quedar homogeni, cremós i no massa espès.
  3. Aboqueu en un got o pot de vidre una mica de la xocolata dissolta, després una mica de la crema de carbassa i la resta de xocolata. Feu un moviment de cullera perquè es barregin una mica i facin efecte “pintura”.
  4. Acabeu amb la crema de coco i la guarnició que trieu.

Els apunts de l'Adriana Ortemberg

  • * * La nata de coco s’obté d’una llauna de llet de coco. Només cal guardar-la unes hores a la nevera i després, amb compte, obrir la llauna i retirar la part superior, que és la part cremosa. La resta, més líquida es pot reservar per fer una altra elaboració.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat