Pastís marbrejat de carbassó, cacau i cúrcuma

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Molts fugim dels pastissos perquè tenen molta farina o molt de sucre; avui us proposem una millor opció, verdures en forma de pa de pessic amb cacau. Ideal per als nens!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora
© Becky Lawton

Ingredients

  • 1 tassa i 3 cullerades de farina d’ametlla
  • ¼ tassa de cacau en pols sense sucre
  • 1 culleradeta de llevat per rebosteria
  • 1 culleradeta de cúrcuma molta
  • 1 mica de sal
  • 2 ous
  • 2 cullerades d’oli de coco
  • ¼ tassa de sucre de coco o 65 g d’eritritol*
  • ¾ tassa de carbassó ratllat fi
  • Maduixes (aprofiteu restes de maduixes o que estiguin a punt de fer-se malbé)
  • 1 cullerada de suc de llimona

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Pastís marbrejat de carbassó, cacau i cúrcuma

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Molts fugim dels pastissos perquè tenen molta farina o molt de sucre; avui us proposem una millor opció, verdures en forma de pa de pessic amb cacau. Ideal per als nens!


Ingredients

  • 1 tassa i 3 cullerades de farina d’ametlla
  • ¼ tassa de cacau en pols sense sucre
  • 1 culleradeta de llevat per rebosteria
  • 1 culleradeta de cúrcuma molta
  • 1 mica de sal
  • 2 ous
  • 2 cullerades d’oli de coco
  • ¼ tassa de sucre de coco o 65 g d'eritritol*
  • ¾ tassa de carbassó ratllat fi
  • Maduixes (aprofiteu restes de maduixes o que estiguin a punt de fer-se malbé)
  • 1 cullerada de suc de llimona

Elaboració

  1. Barregeu la farina d’ametlla, el sucre de coco*, la sal i el llevat.
  2. Barregeu els ous –batuts lleugerament– amb l’oli de coco.
  3. Espremeu el carbassó ratllat per treure-li una mica del líquid i afegiu-lo a la barreja d’ou i coco.
  4. Dividiu la barreja en dos i, a una, afegiu-hi el cacau en pols i, a l’altra, la cúrcuma.
  5. En un motlle prèviament untat amb oli i empolvorat amb farina d’ametlla, aboqueu una mica de la barreja clara i, a continuació, la barreja de cacau. Repetiu-ho dues capes més. Amb un ganivet, feu uns moviments a la massa, de baix a dalt, perquè es barregi una mica i quedi amb vetes.
  6. Coeu-lo al forn a 180 ºC durant 35-40 minuts. Retireu del forn i deixeu refredar completament.
  7. Serviu el pastís a talls amb la compota de maduixes.

Per a la compota de maduixes

  1. D’altra banda, arregleu les maduixes descartant les parts malmeses, trossegeu-les i poseu-les en un cassó amb un dit d’aigua, un rajolí de suc de llimona i, opcionalment, algun endolcidor natural al gust.
  2. Deixeu coure a foc lent fins que les maduixes quedin com una confitura.
  3. Deixeu refredar.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Barregeu la farina d’ametlla, el sucre de coco*, la sal i el llevat.
  2. Barregeu els ous –batuts lleugerament– amb l’oli de coco.
  3. Espremeu el carbassó ratllat per treure-li una mica del líquid i afegiu-lo a la barreja d’ou i coco.
  4. Dividiu la barreja en dos i, a una, afegiu-hi el cacau en pols i, a l’altra, la cúrcuma.
  5. En un motlle prèviament untat amb oli i empolvorat amb farina d’ametlla, aboqueu una mica de la barreja clara i, a continuació, la barreja de cacau. Repetiu-ho dues capes més. Amb un ganivet, feu uns moviments a la massa, de baix a dalt, perquè es barregi una mica i quedi amb vetes.
  6. Coeu-lo al forn a 180 ºC durant 35-40 minuts. Retireu del forn i deixeu refredar completament.
  7. Serviu el pastís a talls amb la compota de maduixes.

Per a la compota de maduixes

  1. D’altra banda, arregleu les maduixes descartant les parts malmeses, trossegeu-les i poseu-les en un cassó amb un dit d’aigua, un rajolí de suc de llimona i, opcionalment, algun endolcidor natural al gust.
  2. Deixeu coure a foc lent fins que les maduixes quedin com una confitura.
  3. Deixeu refredar.

Els apunts culinaris

* Les persones que segueixen una dieta cetogènica han de substituir el 1/4 de tassa de sucre de coco per 65 g d’eritritol.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat