Pastís mousse de cacau i figues

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

Molts cops sentim l'impuls de voler consumir alguna cosa dolça; el cos ens ho pot arribar a demanar insistentment. Aquesta mousse de cacau i figues es el candidat ideal

.

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    35 minuts + 4 h refrigeració

Ingredients

  • 1 T de figues seques
  • 1/2 T d’oli de coco, en estat líquid
  • Aigua filtrada suficient per cobrir les figues seques i remullar
  • 8 figues fresques
  • 1 T de cacau cru en pols
  • 2 C de suc de taronja o de mandarina

Per a decorar

  • 10 figues fresques

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Pastís mousse de cacau i figues

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    35 minuts + 4 h refrigeració

Molts cops sentim l'impuls de voler consumir alguna cosa dolça; el cos ens ho pot arribar a demanar insistentment. Aquesta mousse de cacau i figues es el candidat ideal

.


Ingredients

  • 1 T de figues seques
  • 1/2 T d'oli de coco, en estat líquid
  • Aigua filtrada suficient per cobrir les figues seques i remullar
  • 8 figues fresques
  • 1 T de cacau cru en pols
  • 2 C de suc de taronja o de mandarina

Per a decorar

  • 10 figues fresques

Elaboració

  1. Poseu els ingredients per a la mousse en una batedora de got fins a obtenir una textura molt suau.
  2. Feu servir un motlle per a pastissos circular desemmotllable d'uns 15 cm de diàmetre.
  3. Talleu 5 de les figues fresques per decorar a làmines verticals d'aproximadament 1 cm de gruix.
  4. Poseu les làmines de figues fresques en vertical contra les parets del motlle, pressionant suaument perquè s'aguantin contra l'ar fins a fer la volta al perímetre del motlle.
  5. Trossegeu els extrems més petitons de les figues sobrants per utilitzar-los com a tòping.
  6. Ompliu el motlle amb la mousse.
  7. Repartiu els trossets de figues fresques que sobrin per sobre de la mousse i pressioneu suaument amb una espàtula perquè s'enfonsin una miqueta.
  8. Deixeu reposar a la nevera com a mínim 4 hores perquè la mousse prengui consistència i es pugui treure del motllo sense problemes.
  9. Un cop la mousse és prou sòlida, desemmotlleu i decoreu amb la resta de figues fresques tallades a quarts.
  10. A l'hora de servir, cal tenir present que és una mousse i és tova, sobretot si se serveix a temperatura ambient.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Poseu els ingredients per a la mousse en una batedora de got fins a obtenir una textura molt suau.
  2. Feu servir un motlle per a pastissos circular desemmotllable d’uns 15 cm de diàmetre.
  3. Talleu 5 de les figues fresques per decorar a làmines verticals d’aproximadament 1 cm de gruix.
  4. Poseu les làmines de figues fresques en vertical contra les parets del motlle, pressionant suaument perquè s’aguantin contra l’ar fins a fer la volta al perímetre del motlle.
  5. Trossegeu els extrems més petitons de les figues sobrants per utilitzar-los com a tòping.
  6. Ompliu el motlle amb la mousse.
  7. Repartiu els trossets de figues fresques que sobrin per sobre de la mousse i pressioneu suaument amb una espàtula perquè s’enfonsin una miqueta.
  8. Deixeu reposar a la nevera com a mínim 4 hores perquè la mousse prengui consistència i es pugui treure del motllo sense problemes.
  9. Un cop la mousse és prou sòlida, desemmotlleu i decoreu amb la resta de figues fresques tallades a quarts.
  10. A l’hora de servir, cal tenir present que és una mousse i és tova, sobretot si se serveix a temperatura ambient.

Els apunts de Consol Rodríguez

Personalment, prefereixo prendre els aliments a temperatura ambient, perquè no ens refredem i el fred dels aliments no interfereixi en la digestió. Però és una decisió personal.

Si decidiu servir el mousse a temperatura ambient, es pot fer servir una cullera i servir a cullerades en bols individuals. No passa res si no es veu perfecte. Tot i que si us preocupa l’estètica a l’hora de servir, cal afegir primer la mousse i deixar que les figues fresques decorin el bol.

A vegades ens preocupa que els nostres plats estiguin controlats i mantinguin una forma definida; això ens crea tensió quan tenim convidats. Cal capgirar aquest pensament que ens limita a l’hora d’enfrontar-nos a la cuina: també hi ha bellesa en la lleugeresa, la naturalitat, l’harmonia o els contrastos de colors de les fruites, llavors i vegetals.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat