Postres, esmorzars i berenars | Consol Rodríguez
Molts cops sentim l'impuls de voler consumir alguna cosa dolça; el cos ens ho pot arribar a demanar insistentment! Aquest pastís fet a base de pastanaga i aliments saludables és la recepta ideal per aquests moments.
Us heu fixat que en aquesta recepta hem triturat la llavor de l’alvocat al costat de la polpa? Sí, sí, no és cap error, al contrari. La llavor de l’alvocat es considera un superaliment, ja que és molt antioxidant, té propietats antiinflamatòries, antiàlgiques, anticancerígenes, contribueix a reforçar la salut immune, el sistema de la pell, el cardiovascular…
El podem camuflar triturant-lo amb la polpa de l’alvocat en les receptes en què fem cremes. Això sí, tenyirà la salsa d’un suau color marró, tot i que en aquesta recepta ens va de primera: queda perfectament fos amb el color rosat-marronós de la crema. Pot semblar dur, però no ho és; amb una batedora de got desapareix completament en la textura cremosa de la polpa. Si no disposeu d’una batedora prou potent per trencar la llavor sencera, es pot trossejar amb un ganivet o ratllar abans d’afegir a la batedora.
Per a la massa d’aquest pastís, he fet servir pastanagues liles: tots els aliments liles contenen un tipus d’antioxidants molt potents, amb propietats antienvelliment. Si no trobeu pastanagues liles, podeu fer servir les de color taronja, i fins i tot podeu fer una altra versió d’aquest pastís amb remolatxa vermella. La pastanaga lila és molt poc dolça, així que, si no esteu acostumats a la rebosteria sense sucres afegits, us pot interessar més començar amb un pastís de remolatxa o de pastanaga de color taronja, més dolça.
També hi he posat baies de goji perquè són molt completes nutricionalment i molt antioxidants, però si us costa trobar-les es poden substituir per panses sultanes o panses de Màlaga, molt energètiques i nutritives també, i molt més dolces que les baies de goji.