Patata espiralitzada i mongeta amb kale

Plat principal  |  Núria Roura

Aquesta és una versió divertida i diferent del clàssic plat de patata i mongeta bullida que vol ensenyar que menjar verdura té possibilitats infinites, delicioses, saludables i més nutritives que la recepta de tota la vida.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 2 patates
  • 125 g de mongetes
  • 2 pastanagues
  • Un bol de kale (de diferents tipus)
  • Una mica de julivert
  • Una mica de coriandre
  • Una mica de germinats de bròquil
  • Un gra d’all negre
  • Llavors de cànem
  • 2 cullerades soperes de blat de moro ecològic fresc
  • 1 cullerada sopera de llevat nutricional
  • Oli de sèsam
  • Oli d’oliva
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Patata espiralitzada i mongeta amb kale

Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Aquesta és una versió divertida i diferent del clàssic plat de patata i mongeta bullida que vol ensenyar que menjar verdura té possibilitats infinites, delicioses, saludables i més nutritives que la recepta de tota la vida.


Ingredients

  • 2 patates
  • 125 g de mongetes
  • 2 pastanagues
  • Un bol de kale (de diferents tipus)
  • Una mica de julivert
  • Una mica de coriandre
  • Una mica de germinats de bròquil
  • Un gra d’all negre
  • Llavors de cànem
  • 2 cullerades soperes de blat de moro ecològic fresc
  • 1 cullerada sopera de llevat nutricional
  • Oli de sèsam
  • Oli d’oliva
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Renteu molt bé tots els ingredients, especialment la kale.
  2. Agafeu el paquet de panotxes de blat de moro i traieu-ne uns grans, aproximadament dues cullerades soperes.
  3. Talleu les pastanagues i les mongetes com a la foto. Reserveu.
  4. Piqueu el julivert i el coriandre.
  5. Peleu les patates i espiralitzeu-les.
  6. En una paella, salteu un minut les patates amb oli d’oliva i sal i després tapeu i deixeu el foc a una temperatura baixa per fer que es cuinin uns 15 minuts.
  7. Traieu el tronc de la kale. Poseu les fulles en un bol i feu un massatge amb l’oli de sèsam, la sal i el llevat nutricional per tal d’anar trencant la fibra i que quedin tots els ingredients ben integrats.
  8. Salteu les mongetes, la pastanaga, el blat de moro, el coriandre i el julivert amb una mica d’oli i sal durant 3 minuts.
  9. Afegiu les patates a les verdures i barregeu una mica.
  10. Al plat de servir, poseu la kale pels voltants deixant el centre lliure.
  11. Afegiu la verdura i les patates al mig del plat.
  12. Col·loqueu els germinats al centre, decoreu-ho amb l’all negre prèviament trossejat i escampeu una mica de llavors de cànem pel plat.
  13. Podeu canviar les llavors de cànem per unes llavors de lli o chía mòltes, pipes de carbassa o gira-sol, o de sèsam torrades, per exemple. El que tinguem a casa o ens vingui més de gust anirà bé; totes hi queden molt bé.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Renteu molt bé tots els ingredients, especialment la kale.
  2. Agafeu el paquet de panotxes de blat de moro i traieu-ne uns grans, aproximadament dues cullerades soperes.
  3. Talleu les pastanagues i les mongetes com a la foto. Reserveu.
  4. Piqueu el julivert i el coriandre.
  5. Peleu les patates i espiralitzeu-les.
  6. En una paella, salteu un minut les patates amb oli d’oliva i sal i després tapeu i deixeu el foc a una temperatura baixa per fer que es cuinin uns 15 minuts.
  7. Traieu el tronc de la kale. Poseu les fulles en un bol i feu un massatge amb l’oli de sèsam, la sal i el llevat nutricional per tal d’anar trencant la fibra i que quedin tots els ingredients ben integrats.
  8. Salteu les mongetes, la pastanaga, el blat de moro, el coriandre i el julivert amb una mica d’oli i sal durant 3 minuts.
  9. Afegiu les patates a les verdures i barregeu una mica.
  10. Al plat de servir, poseu la kale pels voltants deixant el centre lliure.
  11. Afegiu la verdura i les patates al mig del plat.
  12. Col·loqueu els germinats al centre, decoreu-ho amb l’all negre prèviament trossejat i escampeu una mica de llavors de cànem pel plat.
  13. Podeu canviar les llavors de cànem per unes llavors de lli o chía mòltes, pipes de carbassa o gira-sol, o de sèsam torrades, per exemple. El que tinguem a casa o ens vingui més de gust anirà bé; totes hi queden molt bé.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat