Pizza de coliflor, porro, nous i menta

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Pizzeta amb base de farina de teff barrejada amb llavors de sèsam i farigola que sorprèn tant pels seus grans efectes enfortidors com pel seu sabor deliciós.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 400 g de farina de teff
  • 200 ml d’aigua mineral
  • 1 pessic sal marina
  • 1 c.p. de farigola seca
  • 2 c.p. de llavors de sèsam
  • 1 sobre de llevat sense gluten

Beixamel de coliflor

  • 1 coliflor mitjana
  • Crema de llet d’arròs
  • 1 pessic de comí en pols
  • 1 pessic de sal marina

Extres

  • 1 porro tallat molt fi
  • Nous trossejades
  • Llimona confitada
  • Fulles de menta fresca

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Pizza de coliflor, porro, nous i menta

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Pizzeta amb base de farina de teff barrejada amb llavors de sèsam i farigola que sorprèn tant pels seus grans efectes enfortidors com pel seu sabor deliciós.


Ingredients

  • 400 g de farina de teff
  • 200 ml d’aigua mineral
  • 1 pessic sal marina
  • 1 c.p. de farigola seca
  • 2 c.p. de llavors de sèsam
  • 1 sobre de llevat sense gluten

Beixamel de coliflor

  • 1 coliflor mitjana
  • Crema de llet d’arròs
  • 1 pessic de comí en pols
  • 1 pessic de sal marina

Extres

  • 1 porro tallat molt fi
  • Nous trossejades
  • Llimona confitada
  • Fulles de menta fresca

Elaboració

  1. Coeu les flors de la coliflor en aigua que les cobreixin durant uns 10 minuts o fins que estiguin tendres. Escorreu-les i reserveu una mica del líquid de la cocció per si cal corregir la textura. Barregeu amb una batedora amb una mica de sal marina, el comí i la llet vegetal d’arròs fins a obtenir de puré dens. Reserveu.

Preparació de la base de la pizzeta

  1. En un bol formeu una espècie de volcà amb el llevat, la farigola, el sèsam i la farina de teff i, al forat del mig, afegiu-hi l’aigua i barregeu-ho tot per fer la massa. Corregiu la quantitat d’aigua si la massa s’enganxa als dits; i si queda massa enganxosa, afegiu-hi una mica més de farina fins a obtenir una massa resistent i que no s’enganxi. Formeu dues boles i deixeu-les reposar uns minuts. Preescalfeu el forn a 220 ºC i talleu el porro a la juliana, ben fi.
  2. Després d’uns 10-15 minuts, enfarineu una superfície amb una mica de farina per poder estirar les dues boles amb un corró fins a formar dos cercles d’uns 20 cm. Per donar-hi forma, ho podeu fer més artesanal o fer servir un plat com a motlle perquè quedi més rodona.
  3. Un cop llestes les bases, coeu al forn durant uns 3 minuts per cada costat i aprofiteu la calor per gratinar el porro fins que estigui daurat.
  4. Amb les bases cuites, només queda muntar les pizzes. Poseu com a base el puré de coliflor i cobriu amb el porro gratinat, les nous trossejades, les fulles de menta i trossets de llimona confitada; finalment, escalfeu les pizzes amb tots els ingredients a sobre.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Coeu les flors de la coliflor en aigua que les cobreixin durant uns 10 minuts o fins que estiguin tendres. Escorreu-les i reserveu una mica del líquid de la cocció per si cal corregir la textura. Barregeu amb una batedora amb una mica de sal marina, el comí i la llet vegetal d’arròs fins a obtenir de puré dens. Reserveu.

Preparació de la base de la pizzeta

  1. En un bol formeu una espècie de volcà amb el llevat, la farigola, el sèsam i la farina de teff i, al forat del mig, afegiu-hi l’aigua i barregeu-ho tot per fer la massa. Corregiu la quantitat d’aigua si la massa s’enganxa als dits; i si queda massa enganxosa, afegiu-hi una mica més de farina fins a obtenir una massa resistent i que no s’enganxi. Formeu dues boles i deixeu-les reposar uns minuts. Preescalfeu el forn a 220 ºC i talleu el porro a la juliana, ben fi.
  2. Després d’uns 10-15 minuts, enfarineu una superfície amb una mica de farina per poder estirar les dues boles amb un corró fins a formar dos cercles d’uns 20 cm. Per donar-hi forma, ho podeu fer més artesanal o fer servir un plat com a motlle perquè quedi més rodona.
  3. Un cop llestes les bases, coeu al forn durant uns 3 minuts per cada costat i aprofiteu la calor per gratinar el porro fins que estigui daurat.
  4. Amb les bases cuites, només queda muntar les pizzes. Poseu com a base el puré de coliflor i cobriu amb el porro gratinat, les nous trossejades, les fulles de menta i trossets de llimona confitada; finalment, escalfeu les pizzes amb tots els ingredients a sobre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat