Pizza de coliflor amb verdures

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Núria Roura

Aquesta pizza tan bona i casolana es pot fer si disposem al rebost d'uns ingredients bàsics totalment naturals i així sempre sabrem què mengem: els ingredients que porta, la procedència i podrem fer-la d’allò que més ens agrada!

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1h 15 minuts

Ingredients

Per a fer dues masses

  • 1 coliflor gran
  • 4 c.s. de xia o lli
  • 4 c.s. d’aigua filtrada o alcalina
  • 120 g d’ametlla molta
  • 1 c.p. de sal marina sense refinar
  • 1 c.p. d’orenga seca
  • 1 c.p. d’all en pols

Per al farcit

  • Tomàquet ratllat
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes tendres morades
  • 5 espàrrecs verds grans
  • Ruca
  • Llevat nutricional

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Pizza de coliflor amb verdures

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1h 15 minuts

Aquesta pizza tan bona i casolana es pot fer si disposem al rebost d'uns ingredients bàsics totalment naturals i així sempre sabrem què mengem: els ingredients que porta, la procedència i podrem fer-la d’allò que més ens agrada!


Ingredients

Per a fer dues masses

  • 1 coliflor gran
  • 4 c.s. de xia o lli
  • 4 c.s. d’aigua filtrada o alcalina
  • 120 g d’ametlla molta
  • 1 c.p. de sal marina sense refinar
  • 1 c.p. d’orenga seca
  • 1 c.p. d’all en pols

Per al farcit

  • Tomàquet ratllat
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes tendres morades
  • 5 espàrrecs verds grans
  • Ruca
  • Llevat nutricional

Elaboració

  1. Netegeu la coliflor i separeu-la en flor.
  2. Bulliu-la durant 3-4 minuts. Escorreu-la.
  3. En un bol, poseu 3 cullerades soperes de llavors de xia o de lli juntament amb les 4 cullerades d’aigua. Barregeu i deixeu reposar.
  4. En un altre bol, ratlleu els tomàquets i afegiu-hi la cullerada de xia o lli restant i un grapat de llevat nutricional.
  5. Tritureu la coliflor en un processador d’aliments, batedora o Thermomix.
  6. En un recipient apte per congelar, poseu-hi la massa i deixeu-la refredar durant uns 10 minuts.
  7. Mentrestant, talleu les cebes a rodanxes fines. Feu el mateix amb els pebrots. Traieu la part final dels espàrrecs i dividiu-los en dues meitats.
  8. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  9. Col·loqueu la coliflor al centre d’un drap de cotó i espremeu bé fins a treure tota l’aigua.
  10. Agafeu un bol i, juntament amb la massa ben escorreguda, afegiu-hi la barreja de la xia o el lli, amb la farina d’ametlla, l’all en pols, l’orenga i la sal marina sense refinar. Integreu bé tots els ingredients.
  11. En una safata de forn amb paper vegetal, esteneu la massa i formeu les dues bases de pizza.
  12. Coeu durant 20 minuts més o menys a 180 ºC en la posició de ventilador a dalt i a baix, vigilant que no es cremin.
  13. Un cop les bases ja s’han torrat, traieu-les del forn.
  14. Tombeu-les i poseu-hi els ingredients: primer de tot el tomàquet ratllat, la ceba, els pebrots i els espàrrecs. Podeu posar-hi una mica més de llevat nutricional. Enforneu durant 10 minuts o fins que les verdures estiguin fetes.
  15. Traieu les pizzes del forn, poseu-hi ruca i un raig d’oli (opcional) i... ja teniu les pizzes a punt!
  16. Nota: Si ho voleu, podeu fer les verduretes abans en un wok o paella per accelerar la cocció al forn.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Netegeu la coliflor i separeu-la en flor.
  2. Bulliu-la durant 3-4 minuts. Escorreu-la.
  3. En un bol, poseu 3 cullerades soperes de llavors de xia o de lli juntament amb les 4 cullerades d’aigua. Barregeu i deixeu reposar.
  4. En un altre bol, ratlleu els tomàquets i afegiu-hi la cullerada de xia o lli restant i un grapat de llevat nutricional.
  5. Tritureu la coliflor en un processador d’aliments, batedora o Thermomix.
  6. En un recipient apte per congelar, poseu-hi la massa i deixeu-la refredar durant uns 10 minuts.
  7. Mentrestant, talleu les cebes a rodanxes fines. Feu el mateix amb els pebrots. Traieu la part final dels espàrrecs i dividiu-los en dues meitats.
  8. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  9. Col·loqueu la coliflor al centre d’un drap de cotó i espremeu bé fins a treure tota l’aigua.
  10. Agafeu un bol i, juntament amb la massa ben escorreguda, afegiu-hi la barreja de la xia o el lli, amb la farina d’ametlla, l’all en pols, l’orenga i la sal marina sense refinar. Integreu bé tots els ingredients.
  11. En una safata de forn amb paper vegetal, esteneu la massa i formeu les dues bases de pizza.
  12. Coeu durant 20 minuts més o menys a 180 ºC en la posició de ventilador a dalt i a baix, vigilant que no es cremin.
  13. Un cop les bases ja s’han torrat, traieu-les del forn.
  14. Tombeu-les i poseu-hi els ingredients: primer de tot el tomàquet ratllat, la ceba, els pebrots i els espàrrecs. Podeu posar-hi una mica més de llevat nutricional. Enforneu durant 10 minuts o fins que les verdures estiguin fetes.
  15. Traieu les pizzes del forn, poseu-hi ruca i un raig d’oli (opcional) i… ja teniu les pizzes a punt!
  16. Nota: Si ho voleu, podeu fer les verduretes abans en un wok o paella per accelerar la cocció al forn.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat