Carn magra de porc guisada amb mostassa antiga i estragó

Plat principal  |  Laura Garcia

La carn magra de porc és perfecta per guisar; té un sabor suau, gairebé no té greix i combina molt bé amb qualsevol verdura.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    55 minuts

Ingredients

  • 1 kg de carn magra de porc tallada a daus
  • 3 o 4 porros o cebes
  • 2 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 2 grans d’all
  • 2 c.s. de mostassa antiga o mostassa normal
  • 1 c.p. d’estragó sec
  • 500 ml de brou (verdures, pollastre…)
  • Sal
  • Pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Carn magra de porc guisada amb mostassa antiga i estragó

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    55 minuts

La carn magra de porc és perfecta per guisar; té un sabor suau, gairebé no té greix i combina molt bé amb qualsevol verdura.


Ingredients

  • 1 kg de carn magra de porc tallada a daus
  • 3 o 4 porros o cebes
  • 2 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega
  • 2 grans d’all
  • 2 c.s. de mostassa antiga o mostassa normal
  • 1 c.p. d’estragó sec
  • 500 ml de brou (verdures, pollastre...)
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una olla o paella alta i grossa.
  2. Afegiu els daus de carn magra de porc i cuineu-los a foc mitjà durant 2 o 3 minuts; aneu-los tombant perquè se segellin per tots els costats.
  3. Retireu els trossos de carn i reserveu-los en un plat.
  4. Elimineu els extrems i la capa exterior dels porros, talleu-los a rodanxes d’1-2 centímetres i afegiu-los a l’olla. Afegiu-hi també una mica més d’oli d’oliva, ghee o mantega si fa falta.
  5. Salteu durant uns 3 o 4 minuts a foc mitjà, remenant de tant en tant.
  6. Peleu i piqueu els alls i poseu-los a l’olla.
  7. Afegiu-hi l’estragó, la mostassa, un polsim de sal i un polsim de pebre. Remeneu. (Si el brou ja té sal, salteu-vos aquest pas i poseu-n’hi només al final si fa falta.)
  8. Afegiu-hi el brou i els daus de carn reservats. Remeneu.
  9. Tapeu l’olla o paella i abaixeu el foc al mínim, just perquè el brou faci xup-xup.
  10. Cuineu durant uns 30 o 40 minuts, fins que la carn estigui tendra.
  11. Afegiu-hi més brou en qualsevol moment si fa falta o si voleu un guisat amb més salsa.
  12. Quan la carn estigui tendra, apagueu el foc. Corregiu de sal i pebre al gust i serviu-la acompanyada de verdura: col verda saltada, espaguetis de carbassó, unes albergínies rostides...

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu les dues cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una olla o paella alta i grossa.
  2. Afegiu els daus de carn magra de porc i cuineu-los a foc mitjà durant 2 o 3 minuts; aneu-los tombant perquè se segellin per tots els costats.
  3. Retireu els trossos de carn i reserveu-los en un plat.
  4. Elimineu els extrems i la capa exterior dels porros, talleu-los a rodanxes d’1-2 centímetres i afegiu-los a l’olla. Afegiu-hi també una mica més d’oli d’oliva, ghee o mantega si fa falta.
  5. Salteu durant uns 3 o 4 minuts a foc mitjà, remenant de tant en tant.
  6. Peleu i piqueu els alls i poseu-los a l’olla.
  7. Afegiu-hi l’estragó, la mostassa, un polsim de sal i un polsim de pebre. Remeneu. (Si el brou ja té sal, salteu-vos aquest pas i poseu-n’hi només al final si fa falta.)
  8. Afegiu-hi el brou i els daus de carn reservats. Remeneu.
  9. Tapeu l’olla o paella i abaixeu el foc al mínim, just perquè el brou faci xup-xup.
  10. Cuineu durant uns 30 o 40 minuts, fins que la carn estigui tendra.
  11. Afegiu-hi més brou en qualsevol moment si fa falta o si voleu un guisat amb més salsa.
  12. Quan la carn estigui tendra, apagueu el foc. Corregiu de sal i pebre al gust i serviu-la acompanyada de verdura: col verda saltada, espaguetis de carbassó, unes albergínies rostides…

Els apunts de la Laura García

  • Pas opcional: quan faltin uns 10 minuts perquè s’acabi la cocció, podeu afegiu-hi uns xampinyons laminats perquè es cuinin amb la salsa.
  • Els intolerants a la lactosa per coure la carn no poden utilitzar mantega, poden escollir fer-ho amb ghee o oli d’oliva verge.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat