Porridge de civada amb plàtan saltat

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

La civada és molt interessant pel seu contingut en proteïnes i betaglucans, que ens ajuda a disminuir el colesterol i és beneficiós per a la flora intestinal. El porridge es una bona proposta per a incorporar-lo a la dieta.

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 250 ml (1 got) de beguda vegetal d’ametlla o coco sense sucres afegits
  • 40 g de flocs de civada *
  • 1 pastanaga petita (uns 50 g) ratllada
  • 1 c.p. de canyella
  • ¼ c.p. de nou moscada
  • 4-5 nous trossejades
  • 1 c.s. de panses
  • 2 c.p. d’oli de coco verge
  • ½ plàtan tallat a rodanxes o partit per la meitat

* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Porridge de civada amb plàtan saltat

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

La civada és molt interessant pel seu contingut en proteïnes i betaglucans, que ens ajuda a disminuir el colesterol i és beneficiós per a la flora intestinal. El porridge es una bona proposta per a incorporar-lo a la dieta.


Ingredients

  • 250 ml (1 got) de beguda vegetal d’ametlla o coco sense sucres afegits
  • 40 g de flocs de civada *
  • 1 pastanaga petita (uns 50 g) ratllada
  • 1 c.p. de canyella
  • ¼ c.p. de nou moscada
  • 4-5 nous trossejades
  • 1 c.s. de panses
  • 2 c.p. d’oli de coco verge
  • ½ plàtan tallat a rodanxes o partit per la meitat
* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Elaboració

  1. En un cassó, escalfeu la beguda vegetal i, quan arrenqui al bull, afegiu-hi els flocs de civada, la pastanaga ratllada ben fineta, la canyella, la nou moscada, una culleradeta d’oli de coco i les panses.
  2. Cuineu-ho durant 10 minuts, remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi.
  3. Passat aquest temps, barregeu-hi les nous trossejades i apagueu el foc.
  4. En una paella, escalfeu una culleradeta petita d’oli de coco i salteu els trossos de plàtan durant 1-2 minuts.
  5. Per servir, poseu el porridge en un bol i decoreu-lo amb el plàtan saltat i altres tòpings que us agradin, com móres blanques, panses o nous. Per acabar, poseu-hi una mica de canyella en pols.
 

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. En un cassó, escalfeu la beguda vegetal i, quan arrenqui al bull, afegiu-hi els flocs de civada, la pastanaga ratllada ben fineta, la canyella, la nou moscada, una culleradeta d’oli de coco i les panses.
  2. Cuineu-ho durant 10 minuts, remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi.
  3. Passat aquest temps, barregeu-hi les nous trossejades i apagueu el foc.
  4. En una paella, escalfeu una culleradeta petita d’oli de coco i salteu els trossos de plàtan durant 1-2 minuts.
  5. Per servir, poseu el porridge en un bol i decoreu-lo amb el plàtan saltat i altres tòpings que us agradin, com móres blanques, panses o nous. Per acabar, poseu-hi una mica de canyella en pols.

 

Els apunts de Gina Estapé

Es pot prendre calent o deixar-lo refredar per menjar-lo tebi.

Opció freda

Tot i això, si no ens ve de gust un esmorzar calent, una altra opció es barrejar tots els ingredients del porridge (la civada, la pastanaga, les panses, les nous i les espècies) en un pot, afegir llet vegetal fins a cobrir i deixar-lo a la nevera tota la nit. Al dia següent, només caldrà saltar el plàtan i servir.

En aquest cas és millor no afegir oli de coco a la barreja, ja que al refredar-se a la nevera es solidificarà. En canvi però, hi podem afegir una cullerada de llavors de chia de manera opcional.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat