Postres, esmorzars i berenars | Gina Estapé
La civada és molt interessant pel seu contingut en proteïnes i betaglucans, que ens ajuda a disminuir el colesterol i és beneficiós per a la flora intestinal. El porridge es una bona proposta per a incorporar-lo a la dieta.
* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten
Es pot prendre calent o deixar-lo refredar per menjar-lo tebi.
Opció freda
Tot i això, si no ens ve de gust un esmorzar calent, una altra opció es barrejar tots els ingredients del porridge (la civada, la pastanaga, les panses, les nous i les espècies) en un pot, afegir llet vegetal fins a cobrir i deixar-lo a la nevera tota la nit. Al dia següent, només caldrà saltar el plàtan i servir.
En aquest cas és millor no afegir oli de coco a la barreja, ja que al refredar-se a la nevera es solidificarà. En canvi però, hi podem afegir una cullerada de llavors de chia de manera opcional.