Quiche de bledes

Plat principal  | 

Descobreix aquesta versió verda de la Quiche Lorraine lliure de cereals i low carb que enamorarà tota la família.

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

Per a la massa

  • 2 c. s. de xia
  • 2 c. s de llavors de lli
  • 200 g de farina d’ametlles
  • 10 c. s d’aigua tèbia
  • Sal

Per al farciment

  • 150 ml de nata per muntar
  • 2 ous
  • Bledes
  • Oove
  • 150 g de formatge gruyère
  • Sal i pebre

Dieta

  • Ceto
  • Paleo
  • Vegetariana
 

Quiche de bledes

Plat principal  | 

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Descobreix aquesta versió verda de la Quiche Lorraine lliure de cereals i low carb que enamorarà tota la família.


Ingredients

Per a la massa
  • 2 c. s. de xia
  • 2 c. s de llavors de lli
  • 200 g de farina d'ametlles
  • 10 c. s d'aigua tèbia
  • Sal
Per al farciment
  • 150 ml de nata per muntar
  • 2 ous
  • Bledes
  • Oove
  • 150 g de formatge gruyère
  • Sal i pebre

Elaboració

Per a la massa
  1. Poseu les llavors de xia i les llavors de lli al costat de les 10 cullerades d'aigua temperada en un cassó. Deixeu-ho reposar 15 minuts o fins que surtin els mucílags (ha de quedar una massa pastosa).
  2. Preescalfeu el forn a 170º.
  3. Un cop tingueu les llavors hidratades, afegiu-hi la farina d'ametlles i la sal. Remeneu fins a aconseguir una massa homogènia.
  4. Col·loqueu la massa sobre un paper vegetal i, sobre la massa, col·loqueu un altre paper perquè no s'enganxi a mesura que l'estirem amb un corró. Estireu-la fins que quedi ben fineta de tots els costats.
  5. Col·loqueu la massa, sense treure el paper vegetal de baix, en una plata per a forn. Poseu-la al forn 15 minuts. Quan hagi passat aquest temps, deixeu-la refredar.
  Per al farciment
  1. Salteu les bledes amb un rajolí d'oli. Un cop cuites, barregeu-les amb els ous, la nata i salpebreu. Ratlleu el formatge i afegiu-ne la meitat a la barreja.
  Per a la quiche
  1. Quan ho tingueu tot a punt, afegiu la barreja de les bledes sobre la massa i, finalment, distribuïu per sobre la resta del formatge.
  2. Poseu la quiche al forn 20 minuts a 180º. Si voleu, es pot gratinar 5 minuts.

Elaboració

Per a la massa

  1. Poseu les llavors de xia i les llavors de lli al costat de les 10 cullerades d’aigua temperada en un cassó. Deixeu-ho reposar 15 minuts o fins que surtin els mucílags (ha de quedar una massa pastosa).
  2. Preescalfeu el forn a 170º.
  3. Un cop tingueu les llavors hidratades, afegiu-hi la farina d’ametlles i la sal. Remeneu fins a aconseguir una massa homogènia.
  4. Col·loqueu la massa sobre un paper vegetal i, sobre la massa, col·loqueu un altre paper perquè no s’enganxi a mesura que l’estirem amb un corró. Estireu-la fins que quedi ben fineta de tots els costats.
  5. Col·loqueu la massa, sense treure el paper vegetal de baix, en una plata per a forn. Poseu-la al forn 15 minuts. Quan hagi passat aquest temps, deixeu-la refredar.

 

Per al farciment

  1. Salteu les bledes amb un rajolí d’oli. Un cop cuites, barregeu-les amb els ous, la nata i salpebreu. Ratlleu el formatge i afegiu-ne la meitat a la barreja.

 

Per a la quiche

  1. Quan ho tingueu tot a punt, afegiu la barreja de les bledes sobre la massa i, finalment, distribuïu per sobre la resta del formatge.
  2. Poseu la quiche al forn 20 minuts a 180º. Si voleu, es pot gratinar 5 minuts.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat