Raviolis de carbassa amb cor de tomàquet

Plat principal  |  Consol Rodríguez

Si voleu una nova idea per fer servir la carbassa com a ingredient principal aquí teniu uns deliciosos i saludables raviolis de carbassa farcits de pasta de tomàquet i dàtils.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts + 8 h de maceració + 6 h de semi-deshidratació

Ingredients

  • 1 carbassa violí
  • 1 C de tamari

Per al farciment

  • 5 tomàquets secs (10 meitats), rehidratats en aigua durant 4 hores
  • 1 C d’oli d’oliva verge de 1a premsada en fred
  • 2 dàtils Medjool, sense el pinyol

 Per al tòping

  • 1 C de pinyons
  • 1 C de baies de goji
  • 1 C de llevat nutricional
  • 1 C de romaní en pols, acabat de moldre
  • 1 c de canyella en pols, acabada de moldre
  • 1/2 c de sal de l’Himàlaia o marina
  • 1/2 c de pebre negre en pols, acabat de moldre

 

 

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Raviolis de carbassa amb cor de tomàquet

Plat principal  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts + 8 h de maceració + 6 h de semi-deshidratació

Si voleu una nova idea per fer servir la carbassa com a ingredient principal aquí teniu uns deliciosos i saludables raviolis de carbassa farcits de pasta de tomàquet i dàtils.


Ingredients

  • 1 carbassa violí
  • 1 C de tamari

Per al farciment

  • 5 tomàquets secs (10 meitats), rehidratats en aigua durant 4 hores
  • 1 C d'oli d'oliva verge de 1a premsada en fred
  • 2 dàtils Medjool, sense el pinyol

 Per al tòping

  • 1 C de pinyons
  • 1 C de baies de goji
  • 1 C de llevat nutricional
  • 1 C de romaní en pols, acabat de moldre
  • 1 c de canyella en pols, acabada de moldre
  • 1/2 c de sal de l'Himàlaia o marina
  • 1/2 c de pebre negre en pols, acabat de moldre
   

Elaboració

  1. Talleu el coll de la carbassa per la part on comença a eixamplar-se i descarteu l'inici del coll, el punt de connexió amb la planta.
  2. Amb un pelador de patates, peleu-la.
  3. Feu unes 48 rodanxes d'uns 2 mm de gruix amb l'ajut d'una mandolina o un ganivet.
  4. Col·loqueu totes les rodanxes en un bol, per capes, i ruixeu entre capes amb unes gotes de tamari.
  5. Tapeu el bol i deixeu-ho macerar a la nevera durant unes 4-8 hores.
  6. Prepareu el farciment de tomàquet uns minuts abans de treure les rodanxes de carbassa de la nevera.
  7. En una batedora, col·loqueu els ingredients per al farciment de tomàquet i bateu-los fins a obtenir una mescla gruixuda.
  8. Traieu el bol de la nevera i prepareu els raviolis: agafeu una rodanxa de carbassa, poseu-la a la superfície de treball, poseu-hi una mica de farciment de tomàquet —una culleradeta petita— i tapeu-ho amb una altra rodanxa de carbassa pressionant les vores per tancar bé.
  9. Aneu-los col·locant a les làmines de les safates de la deshidratadora fins que els tingueu tots a punt.
  10. Pinteu-los amb oli d'oliva i l'ajut d'un pinzell de cuina. Si no en teniu, escampeu l'oli d'oliva amb els dits vigilant de no pressionar massa.
  11. Semideshidrateu els raviolis durant unes 6 hores a 38 ºC.
  12. Un cop semideshidratats, serviu-los en plats i decoreu-los amb les espècies del tòping, les goji, els pinyons i un rajolí d'oli d'oliva.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Talleu el coll de la carbassa per la part on comença a eixamplar-se i descarteu l’inici del coll, el punt de connexió amb la planta.
  2. Amb un pelador de patates, peleu-la.
  3. Feu unes 48 rodanxes d’uns 2 mm de gruix amb l’ajut d’una mandolina o un ganivet.
  4. Col·loqueu totes les rodanxes en un bol, per capes, i ruixeu entre capes amb unes gotes de tamari.
  5. Tapeu el bol i deixeu-ho macerar a la nevera durant unes 4-8 hores.
  6. Prepareu el farciment de tomàquet uns minuts abans de treure les rodanxes de carbassa de la nevera.
  7. En una batedora, col·loqueu els ingredients per al farciment de tomàquet i bateu-los fins a obtenir una mescla gruixuda.
  8. Traieu el bol de la nevera i prepareu els raviolis: agafeu una rodanxa de carbassa, poseu-la a la superfície de treball, poseu-hi una mica de farciment de tomàquet —una culleradeta petita— i tapeu-ho amb una altra rodanxa de carbassa pressionant les vores per tancar bé.
  9. Aneu-los col·locant a les làmines de les safates de la deshidratadora fins que els tingueu tots a punt.
  10. Pinteu-los amb oli d’oliva i l’ajut d’un pinzell de cuina. Si no en teniu, escampeu l’oli d’oliva amb els dits vigilant de no pressionar massa.
  11. Semideshidrateu els raviolis durant unes 6 hores a 38 ºC.
  12. Un cop semideshidratats, serviu-los en plats i decoreu-los amb les espècies del tòping, les goji, els pinyons i un rajolí d’oli d’oliva.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat