Risotto de fajol amb rovellons, espècies i carbassa

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Risotto de tardor amb propietats extraordinàries i una textura cruixent d’espècies, nous del Brasil i pipes de carbassa, que són un vici!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 1 tassa de fajol
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • 1 tassa de rovellons trossejats
  • Ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • ¼ tassa llet per muntar de coco
  • Sal marina
  • Un tros de carbassa
  • Oli de pipes de carbassa extracció en fred bio
  • Cibulet fresc
  • Julivert fresc

Per al cruixent

  • Pipes de carbassa torrades
  • Comí en gra
  • Cúrcuma
  • Nous del Brasil

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Risotto de fajol amb rovellons, espècies i carbassa

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Risotto de tardor amb propietats extraordinàries i una textura cruixent d’espècies, nous del Brasil i pipes de carbassa, que són un vici!


Ingredients

  • 1 tassa de fajol
  • 2 tasses d’aigua mineral
  • 1 tassa de rovellons trossejats
  • Ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • ¼ tassa llet per muntar de coco
  • Sal marina
  • Un tros de carbassa
  • Oli de pipes de carbassa extracció en fred bio
  • Cibulet fresc
  • Julivert fresc

Per al cruixent

  • Pipes de carbassa torrades
  • Comí en gra
  • Cúrcuma
  • Nous del Brasil

Elaboració

  1. Pinzelleu una olla baixa amb oli d’oliva i salteu-hi la ceba tendra amb una mica de sal marina i fins que estigui picada. Afegiu-hi l’all picat i els bolets trossejades i espereu que deixin anar l’aigua i es daurin lleugerament. Afegiu-hi el fajol i torreu-lo fins que adquireixi una mica de color i comenci a desprendre aroma. Això n’intensificarà el sabor.
  2. Afegiu-hi l’aigua mineral i deixeu coure a foc mitjà, durant uns 25 minuts. A mitja cocció, afegiu-hi la llet vegetal de coco i barregeu-la bé amb la resta d’ingredients. Quan estigui gairebé sense aigua, cobriu amb la picada de pipes de carbassa torrades, nous i espècies prèviament triturades (al gust!) i apagueu el foc perquè s’acabi de coure amb la calor residual.
  3. Per acabar, escampeu el cibulet i el julivert picats per sobre i afegiu-hi encenalls de carbassa i un bon raig d’oli de pipes de carbassa.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Pinzelleu una olla baixa amb oli d’oliva i salteu-hi la ceba tendra amb una mica de sal marina i fins que estigui picada. Afegiu-hi l’all picat i els bolets trossejades i espereu que deixin anar l’aigua i es daurin lleugerament. Afegiu-hi el fajol i torreu-lo fins que adquireixi una mica de color i comenci a desprendre aroma. Això n’intensificarà el sabor.
  2. Afegiu-hi l’aigua mineral i deixeu coure a foc mitjà, durant uns 25 minuts. A mitja cocció, afegiu-hi la llet vegetal de coco i barregeu-la bé amb la resta d’ingredients. Quan estigui gairebé sense aigua, cobriu amb la picada de pipes de carbassa torrades, nous i espècies prèviament triturades (al gust!) i apagueu el foc perquè s’acabi de coure amb la calor residual.
  3. Per acabar, escampeu el cibulet i el julivert picats per sobre i afegiu-hi encenalls de carbassa i un bon raig d’oli de pipes de carbassa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat