Salmó cruixent amb paté de remolatxa i amanida de ruca i figues

Plat principal, Condiments i salses  |  María Corbalán

Plat complet, ric en proteïnes, greixos de bona qualitat i hidrats de carboni, sense gluten i sense lactis per a què poguem gaudir d'un àpat deliciós!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Ingredients

Per al salmó cruixent

  • 400 g de salmó fresc
  • 150 g d’ametlles crues
  • 1 ou
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre

Per al paté de remolatxa, macadàmia i all negre

  • 250 g de remolatxa cuita
  • 100 g de nous de macadàmia
  • 3-4 grans d’all negre
  • 50 g d’OOVE
  • Coriandre per decorar

Per a l’amanida de ruca

  • 100 g de ruca
  • 3-4 figues
  • 1 grapat de pistatxos
  • 1 c.p. de mel
  • 4 c.s. d’OOVE
  • 1 c.s. de vinagre de Mòdena
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
María Corbalán

María Corbalán
Dietista integrativa

mariacorbalan.com @mariacorbalan_
 

Salmó cruixent amb paté de remolatxa i amanida de ruca i figues

Plat principal, Condiments i salses  |  María Corbalán

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts

Plat complet, ric en proteïnes, greixos de bona qualitat i hidrats de carboni, sense gluten i sense lactis per a què poguem gaudir d'un àpat deliciós!


Ingredients

Per al salmó cruixent

  • 400 g de salmó fresc
  • 150 g d’ametlles crues
  • 1 ou
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre

Per al paté de remolatxa, macadàmia i all negre

  • 250 g de remolatxa cuita
  • 100 g de nous de macadàmia
  • 3-4 grans d’all negre
  • 50 g d’OOVE
  • Coriandre per decorar

Per a l’amanida de ruca

  • 100 g de ruca
  • 3-4 figues
  • 1 grapat de pistatxos
  • 1 c.p. de mel
  • 4 c.s. d’OOVE
  • 1 c.s. de vinagre de Mòdena
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Salpebreu els filets de salmó i reserveu-los.
  3. Mentrestant, amb una batedora o processadora d’aliments piqueu les ametlles crues i deixeu-ne alguns trossos una mica més grans (queden deliciosos un cop torrats). Afegiu una mica de sal i pebre a l’ametlla ja picada. Poseu-la sobre una safata o plat pla per arrebossar còmodament el salmó.
  4. Per arrebossar el salmó, primer passeu els filets per ou batut i seguidament per l’ametlla picada.
  5. Poseu els filets de salmó sobre una safata de forn i coeu-los durant 20 minuts aproximadament o fins que l’ametlla estigui lleugerament torrada.
  6. Mentre el salmó és al forn, prepareu el paté de remolatxa. Per a això cal tenir cuita la remolatxa.
  7. Per preparar el paté, només cal triturar tots els ingredients: la remolatxa trossejada, les nous de macadàmia, l’all negre, oli d’oliva verge extra i sal. Tritureu-ho tot fins que quedi una textura homogènia.
  8. Prepareu també una amanida per acompanyar el salmó.
  9. Per a la vinagreta, piqueu els festucs de manera gruixuda, afegiu-hi l’oli d’oliva, el vinagre, la mel, un pessic de sal i barregeu-ho tot bé. Talleu les figues a quarts i serviu sobre la ruca; regueu-ho tot amb la vinagreta de festucs.
  10. Un cop el salmó ja és a punt, serviu-lo sobre una base de paté de remolatxa i acompanyeu-ho tot amb l’amanida de ruca i figues.

María Corbalán
Dietista integrativa

www.mariacorbalan.com @mariacorbalan_

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Salpebreu els filets de salmó i reserveu-los.
  3. Mentrestant, amb una batedora o processadora d’aliments piqueu les ametlles crues i deixeu-ne alguns trossos una mica més grans (queden deliciosos un cop torrats). Afegiu una mica de sal i pebre a l’ametlla ja picada. Poseu-la sobre una safata o plat pla per arrebossar còmodament el salmó.
  4. Per arrebossar el salmó, primer passeu els filets per ou batut i seguidament per l’ametlla picada.
  5. Poseu els filets de salmó sobre una safata de forn i coeu-los durant 20 minuts aproximadament o fins que l’ametlla estigui lleugerament torrada.
  6. Mentre el salmó és al forn, prepareu el paté de remolatxa. Per a això cal tenir cuita la remolatxa.
  7. Per preparar el paté, només cal triturar tots els ingredients: la remolatxa trossejada, les nous de macadàmia, l’all negre, oli d’oliva verge extra i sal. Tritureu-ho tot fins que quedi una textura homogènia.
  8. Prepareu també una amanida per acompanyar el salmó.
  9. Per a la vinagreta, piqueu els festucs de manera gruixuda, afegiu-hi l’oli d’oliva, el vinagre, la mel, un pessic de sal i barregeu-ho tot bé. Talleu les figues a quarts i serviu sobre la ruca; regueu-ho tot amb la vinagreta de festucs.
  10. Un cop el salmó ja és a punt, serviu-lo sobre una base de paté de remolatxa i acompanyeu-ho tot amb l’amanida de ruca i figues.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat