Salmó amb salsa de coco, mostassa antiga i anet

Plat principal  |  Laura Garcia

Pocs peixos permeten tants acompanyaments diferents com el salmó. Aquí teniu una recepta rapidíssima per donar-li un toc especial invertint-hi pràcticament el mateix temps que si es mengés a seques. A més, podreu triar entre 5 mètodes de cocció per preparar-lo. Del tot personalitzat!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts + segons temps de cocció

Ingredients

  • 800 g de salmó: filets, lloms o rodanxes
  • 150 ml de llet de coco (que sigui espessa i de qualitat)
  • 1 c. s. de mostassa de Dijon (jo he fet servir mostassa antiga, és la que té les llavors senceres)
  • 1 c. s. d’anet sec
  • Sal
  • Pebre

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Salmó amb salsa de coco, mostassa antiga i anet

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts + segons temps de cocció

Pocs peixos permeten tants acompanyaments diferents com el salmó. Aquí teniu una recepta rapidíssima per donar-li un toc especial invertint-hi pràcticament el mateix temps que si es mengés a seques. A més, podreu triar entre 5 mètodes de cocció per preparar-lo. Del tot personalitzat!


Ingredients

  • 800 g de salmó: filets, lloms o rodanxes
  • 150 ml de llet de coco (que sigui espessa i de qualitat)
  • 1 c. s. de mostassa de Dijon (jo he fet servir mostassa antiga, és la que té les llavors senceres)
  • 1 c. s. d’anet sec
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Retireu les espines del salmó si encara en té i talleu-lo a trossos de la mida en què es vulgui servir.
  2. Cuineu el salmó segons el mètode que vulgueu; us dono 5 opcions. Els temps podrien variar lleugerament segons el gruix del filet.
    • Al forn: 15 minuts a 200 °C. Si està a mig descongelar, deixeu-lo 20 minuts. Abans de ficar-lo al forn, ruixeu-lo amb una mica d’oli d’oliva i anet.
    • A la planxa: cuineu-lo uns 3 minuts pel costat de la pell, tombeu-lo i cuineu-lo 1 minut aproximadament per l’altre costat. A la paella s’hi pot posar una mica de ghee, mantega o oli d’oliva.
    • A l’olla multifunció: 3 minuts a pressió alta, 4 minuts si el salmó encara no s’ha descongelat del tot i 5 minuts si està absolutament congelat. Important: poseu 250 ml d’aigua a la base, i el salmó sobre la reixeta amb nanses amb la pell cap avall.
    • A l’olla de cocció lenta: entre 45 minuts i 1 hora a temperatura alta. Poseu una mica d’oli d’oliva, ghee o mantega a la base de l’olla i un polsim d’anet per sobre.
    • A la fregidora d’aire: 10 minuts a 200 °C, amb una mica d’oli i anet per sobre.
  3. Per preparar la salsa, poseu la llet de coco en una paella i enceneu el foc al mínim.
  4. Afegiu-hi la mostassa, l’anet, un polsim de sal i un altre de pebre. Remeneu bé per dissoldre la mostassa.
  5. Apugeu una mica el foc i cuineu uns 5 minuts, fins que la salsa bulli una miqueta i comenci a espessir-se.
  6. Un cop el salmó estigui llest, serviu-lo i acompanyeu-lo amb aquesta salsa.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Retireu les espines del salmó si encara en té i talleu-lo a trossos de la mida en què es vulgui servir.
  2. Cuineu el salmó segons el mètode que vulgueu; us dono 5 opcions. Els temps podrien variar lleugerament segons el gruix del filet.
    • Al forn: 15 minuts a 200 °C. Si està a mig descongelar, deixeu-lo 20 minuts. Abans de ficar-lo al forn, ruixeu-lo amb una mica d’oli d’oliva i anet.
    • A la planxa: cuineu-lo uns 3 minuts pel costat de la pell, tombeu-lo i cuineu-lo 1 minut aproximadament per l’altre costat. A la paella s’hi pot posar una mica de ghee, mantega o oli d’oliva.
    • A l’olla multifunció: 3 minuts a pressió alta, 4 minuts si el salmó encara no s’ha descongelat del tot i 5 minuts si està absolutament congelat. Important: poseu 250 ml d’aigua a la base, i el salmó sobre la reixeta amb nanses amb la pell cap avall.
    • A l’olla de cocció lenta: entre 45 minuts i 1 hora a temperatura alta. Poseu una mica d’oli d’oliva, ghee o mantega a la base de l’olla i un polsim d’anet per sobre.
    • A la fregidora d’aire: 10 minuts a 200 °C, amb una mica d’oli i anet per sobre.
  3. Per preparar la salsa, poseu la llet de coco en una paella i enceneu el foc al mínim.
  4. Afegiu-hi la mostassa, l’anet, un polsim de sal i un altre de pebre. Remeneu bé per dissoldre la mostassa.
  5. Apugeu una mica el foc i cuineu uns 5 minuts, fins que la salsa bulli una miqueta i comenci a espessir-se.
  6. Un cop el salmó estigui llest, serviu-lo i acompanyeu-lo amb aquesta salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat