Shakshuka amb rovellons

Plat principal  |  Ari Grau

No hi ha res que m’agradi més de la tardor que incloure bolets frescos als meus plats. Avui us proposo una recepta vegetariana típica del nord d’Àfrica, molt habitual per esmorzar, tot i que a mi em soluciona molts sopars quan no tinc massa temps per cuinar.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 1 ceba petita
  • 1 albergínia mitjana
  • 400 ml de tomàquet cru triturat (pot ser de llauna)
  • 4 rovellons
  • 2 alls
  • 4 ous
  • Sal i pebre
  • Espècies al gust: comí, pebre vermell i una punta de bitxo
  • OOVE
  • Coriandre o julivert fresc per decorar

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Shakshuka amb rovellons

Plat principal  |  Ari Grau

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

No hi ha res que m’agradi més de la tardor que incloure bolets frescos als meus plats. Avui us proposo una recepta vegetariana típica del nord d’Àfrica, molt habitual per esmorzar, tot i que a mi em soluciona molts sopars quan no tinc massa temps per cuinar.


Ingredients

  • 1 ceba petita
  • 1 albergínia mitjana
  • 400 ml de tomàquet cru triturat (pot ser de llauna)
  • 4 rovellons
  • 2 alls
  • 4 ous
  • Sal i pebre
  • Espècies al gust: comí, pebre vermell i una punta de bitxo
  • OOVE
  • Coriandre o julivert fresc per decorar

Elaboració

  1. Talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la amb OOVE. Quan estigui daurada, hi afegiu l’albergínia tallada a daus mitjanets i ho coeu durant uns 5 minuts.
  2. Afegiu el tomàquet triturat a la paella on hi ha les verdures, afegiu-hi també els 2 alls tallats a trossets petits i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 min.
  3. Afegiu-hi la sal, el pebre i resta d’espècies i barregeu-ho bé perquè els sabors quedin ben integrats.
  4. Amb la part de sota d’un cullerot formeu forats a la superfície de la salsa i poseu-hi un ou a cada un. Tapeu la paella amb la tapa i deixeu-ho coure uns 5 min a foc baix.
  5. Salteu els rovellons amb una mica d’OOVE, sal i pebre.
  6. Serviu-ho directament de la paella, amb els rovellons per sobre i amb coriandre o julivert fresc per donar-hi un toc de frescor únic. Servim un ou per persona amb salsa i verdures.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la amb OOVE. Quan estigui daurada, hi afegiu l’albergínia tallada a daus mitjanets i ho coeu durant uns 5 minuts.
  2. Afegiu el tomàquet triturat a la paella on hi ha les verdures, afegiu-hi també els 2 alls tallats a trossets petits i deixeu que faci xup-xup durant uns 15 min.
  3. Afegiu-hi la sal, el pebre i resta d’espècies i barregeu-ho bé perquè els sabors quedin ben integrats.
  4. Amb la part de sota d’un cullerot formeu forats a la superfície de la salsa i poseu-hi un ou a cada un. Tapeu la paella amb la tapa i deixeu-ho coure uns 5 min a foc baix.
  5. Salteu els rovellons amb una mica d’OOVE, sal i pebre.
  6. Serviu-ho directament de la paella, amb els rovellons per sobre i amb coriandre o julivert fresc per donar-hi un toc de frescor únic. Servim un ou per persona amb salsa i verdures.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Si ho cuineu amb una paella de ferro, podeu acabar el plat al forn amb una mica de formatge per sobre perquè quedi gratinat. Deliciós!
  • Porció d’hidrats de carboni per ració: 10 g

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat