Snack de fajol i poma

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

El fajol, a més de ser una font òptima de proteïnes i de no tenir gluten, és dels ingredients més versàtils que tenim, per això us proposem fer snacks de fajol i afegir-hi un toc dolç amb poma.

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    15 minuts + 16 hores de deshidratació

Ingredients

  • 1 T de fajol
  • 1’5 T de puré de poma cru (calen unes 4-5 pomes)
  • 1 poma pelada i trossejada
  • 2 c de canyella de Ceilan

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Snack de fajol i poma

Postres, esmorzars i berenars  |  Elka Mocker

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    15 minuts + 16 hores de deshidratació

El fajol, a més de ser una font òptima de proteïnes i de no tenir gluten, és dels ingredients més versàtils que tenim, per això us proposem fer snacks de fajol i afegir-hi un toc dolç amb poma.


Ingredients

  • 1 T de fajol
  • 1'5 T de puré de poma cru (calen unes 4-5 pomes)
  • 1 poma pelada i trossejada
  • 2 c de canyella de Ceilan

Elaboració

  1. Poseu el fajol en remull una hora, escorreu-lo i deixeu-lo en un colador perquè comenci a germinar. Cal remullar-lo unes 3 vegades al dia i tardarà unes 24 o 48 hores a germinar (depenent de la temperatura ambient). Quan li comenci a sortir la tija estarà a punt.
  2. Peleu totes les pomes i traieu-ne les llavors, trossegeu-ne una en trossos similars. Reserveu. Tritureu les altres pomes amb la batedora fins a obtenir un puré.
  3. Barregeu el fajol, el puré de poma, els trossos de poma i la canyella en un bol i esteneu la mescla de forma compacta sobre un full de teflex. Deshidrateu-ho 8 hores a 42 °C, i gireu-ho (amb l'ajuda d'una altra de les safates de la deshidratadora) i deshidrateu-ho 8 h més o fins que estigui cruixent.
  4. Guardeu l’snack en un pot de vidre dins la nevera fins a una setmana.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Poseu el fajol en remull una hora, escorreu-lo i deixeu-lo en un colador perquè comenci a germinar. Cal remullar-lo unes 3 vegades al dia i tardarà unes 24 o 48 hores a germinar (depenent de la temperatura ambient). Quan li comenci a sortir la tija estarà a punt.
  2. Peleu totes les pomes i traieu-ne les llavors, trossegeu-ne una en trossos similars. Reserveu. Tritureu les altres pomes amb la batedora fins a obtenir un puré.
  3. Barregeu el fajol, el puré de poma, els trossos de poma i la canyella en un bol i esteneu la mescla de forma compacta sobre un full de teflex. Deshidrateu-ho 8 hores a 42 °C, i gireu-ho (amb l’ajuda d’una altra de les safates de la deshidratadora) i deshidrateu-ho 8 h més o fins que estigui cruixent.
  4. Guardeu l’snack en un pot de vidre dins la nevera fins a una setmana.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat