Socca amb salsa d’alvocat lleugera

Postres, esmorzars i berenars, Condiments i salses  |  Elka Mocker

La socca és originària del sud de França; són uns creps fets amb farina de cigrons, aigua i sal. Resulten un “vehicle” deliciós, nutritiu i apte per a tots els públics, per incloure més verds frescos en la dieta.

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 T de farina de cigró
  • 1 T – ¼ T d’aigua (uns 300 ml)
  • 1 c de cúrcuma (opcional)
  • 2 C de sèsam negre (opcionals)
  • 1 c de sal d’Himàlaia o marina sense refinar
  • Germinats variats

Per a la crema d’alvocat

  • ½ carabassó
  • 1 alvocat mitjà
  • 1 llima
  • Coriandre fresc
  • Pebre acabat de moldre

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Socca amb salsa d’alvocat lleugera

Postres, esmorzars i berenars, Condiments i salses  |  Elka Mocker

  • Racions:
    5 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

La socca és originària del sud de França; són uns creps fets amb farina de cigrons, aigua i sal. Resulten un “vehicle” deliciós, nutritiu i apte per a tots els públics, per incloure més verds frescos en la dieta.


Ingredients

  • 1 T de farina de cigró
  • 1 T – ¼ T d'aigua (uns 300 ml)
  • 1 c de cúrcuma (opcional)
  • 2 C de sèsam negre (opcionals)
  • 1 c de sal d'Himàlaia o marina sense refinar
  • Germinats variats

Per a la crema d'alvocat

  • ½ carabassó
  • 1 alvocat mitjà
  • 1 llima
  • Coriandre fresc
  • Pebre acabat de moldre

Elaboració

  1. Per fer el crep, barregeu bé tots els ingredients en un bol o batedora.
  2. Poseu l'alvocat, el carabassó trossejat i el suc de la llima (unes 3-4 cullerades) en una batedora i tritureu, retireu i afegiu celiandre trossejat i una mica de pebre. Reserveu en un bol junt amb l'os de l'alvocat per evitar que s'oxidi.
  3. Pinteu amb oli d'oliva o coco una paella d'uns 20 cm que estigui ben calenta i afegiu-hi un cullerot de massa, esteneu-la bé i, ben de pressa, abans que qualli, afegiu-hi unes llavors de sèsam negre. Daureu-la un o dos minuts més o menys. Quan les vores comencin a aixecar-se i sigui fàcil girar-la, tombeu el crep. Daureu-lo un o dos minuts més. Feu el mateix fins que s’acabi la massa.
  4. Farciu els creps amb la crema d'alvocat i uns germinats.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Per fer el crep, barregeu bé tots els ingredients en un bol o batedora.
  2. Poseu l’alvocat, el carabassó trossejat i el suc de la llima (unes 3-4 cullerades) en una batedora i tritureu, retireu i afegiu celiandre trossejat i una mica de pebre. Reserveu en un bol junt amb l’os de l’alvocat per evitar que s’oxidi.
  3. Pinteu amb oli d’oliva o coco una paella d’uns 20 cm que estigui ben calenta i afegiu-hi un cullerot de massa, esteneu-la bé i, ben de pressa, abans que qualli, afegiu-hi unes llavors de sèsam negre. Daureu-la un o dos minuts més o menys. Quan les vores comencin a aixecar-se i sigui fàcil girar-la, tombeu el crep. Daureu-lo un o dos minuts més. Feu el mateix fins que s’acabi la massa.
  4. Farciu els creps amb la crema d’alvocat i uns germinats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat