Sonsos en vinagre

Plat principal, Aperitius  |  Mel Sánchez

Bona manera de menjar sonso sense que estigui fregit. És un plat perfecte per a bath-cooking ja que un cop fet els podeu conservar ben coberts d’oli i tapats a la nevera 4-5 dies. Ja no teniu excusa per descartar-los a la peixateria per no saber cuinar-los de forma saludable!

  • Racions:
    250 gramos
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    3h 30 minuts

Ingredients

  • 250 gr. de sonso molt petit que congelarem.
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar
  • Barreja de pebres en gra
  • Ratlladura de pell de llimona
  • Oli oliva verge extra
  • Julivert fresc

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Sonsos en vinagre

Plat principal, Aperitius  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    250 gramos
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    3h 30 minuts

Bona manera de menjar sonso sense que estigui fregit. És un plat perfecte per a bath-cooking ja que un cop fet els podeu conservar ben coberts d’oli i tapats a la nevera 4-5 dies. Ja no teniu excusa per descartar-los a la peixateria per no saber cuinar-los de forma saludable!


Ingredients

  • 250 gr. de sonso molt petit que congelarem.
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar
  • Barreja de pebres en gra
  • Ratlladura de pell de llimona
  • Oli oliva verge extra
  • Julivert fresc

Elaboració

  1. Esbandiu els sonsos amb aigua molt freda.
  2. Poseu-los en un bol ple d’aigua molt freda o amb gel 15 minuts per dessagnar-los bé.
  3. Passat aquest temps, escorreu molt bé l’aigua i poseu-hi vinagre de poma fins a cobrir-los.
  4. Deixeu-los amb el vinagre a la nevera 3 hores.
  5. Escorreu el vinagre i serviu coberts d’oli oliva verge extra, un grapat de barreja de pebre en gra, una mica julivert ben tallat i una mica de pell de llimona ratllada.
  6. Aguanten ben bé 5 o 6 dies guardats a la nevera coberts d’oli en una carmanyola de vidre tancada.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Esbandiu els sonsos amb aigua molt freda.
  2. Poseu-los en un bol ple d’aigua molt freda o amb gel 15 minuts per dessagnar-los bé.
  3. Passat aquest temps, escorreu molt bé l’aigua i poseu-hi vinagre de poma fins a cobrir-los.
  4. Deixeu-los amb el vinagre a la nevera 3 hores.
  5. Escorreu el vinagre i serviu coberts d’oli oliva verge extra, un grapat de barreja de pebre en gra, una mica julivert ben tallat i una mica de pell de llimona ratllada.
  6. Aguanten ben bé 5 o 6 dies guardats a la nevera coberts d’oli en una carmanyola de vidre tancada.

Notes

  • Encara que és difícil que aquest peix tingui anisakis, molt millor si els congelem. Es pot congelar fresc, ben sec desprès de dessagnar o un cop el tenim amb oli.
  • La mateixa recepta la podeu utilitzar per fer amb seitons o sardines petites (sense espina). En aquest cas  els haurem de deixar més temps en aigua gelada (1 h) i 6-8 h en el vinagre.
  • Porció de carbohidrat per 100 g: 0,5 g.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat