Sopa de ceba a la cúrcuma amb xiitakes i farigola

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Poció màgica invocadora de força i valor per reforçar el sistema immune

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Ingredients

  • 1 cabeça d’alls
  • 4 cebes mitjanes
  • 3 patates mitjanes
  • 250 g de bolets (jo hi he posat xiitakes i portobello però en podeu fer servir uns altres)
  • 500 ml de brou vegetal
  • 1/2 got d’infusió de farigola
  • Farigola seca (branca)
  • ½ got de beguda vegetal
  • OOVE
  • 1 c.s. de ghee (o mantega bio)
  • Unes branquetes de safrà
  • Nou moscada
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • Sal marina
  • Pebre negre
  • 1 cp de cúrcuma

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Sopa de ceba a la cúrcuma amb xiitakes i farigola

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 h 30 minuts

Poció màgica invocadora de força i valor per reforçar el sistema immune


Ingredients

  • 1 cabeça d’alls
  • 4 cebes mitjanes
  • 3 patates mitjanes
  • 250 g de bolets (jo hi he posat xiitakes i portobello però en podeu fer servir uns altres)
  • 500 ml de brou vegetal
  • 1/2 got d’infusió de farigola
  • Farigola seca (branca)
  • ½ got de beguda vegetal
  • OOVE
  • 1 c.s. de ghee (o mantega bio)
  • Unes branquetes de safrà
  • Nou moscada
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • Sal marina
  • Pebre negre
  • 1 cp de cúrcuma

Elaboració

Per a la ceba a la cúrcuma

  1. Escalfeu una mica de ghee i salteu la cúrcuma a foc baix durant 1 minut.
  2. Incorporeu la ceba a làmines fines i ofegueu-la lentament durant uns 20 minuts.
  3. Aparteu-ne una mica per a la presentació i reserveu la resta per afegir la sopa.

Per al alls rostits

  1. Preescalfeu el forn a uns 180 ºC.
  2. Talleu la part superior de la cabeça per deixar els grans d’alls al descobert.
  3. Peleu les capes externes del bulb deixant la pell dels grans.
  4. Ruixeu amb una mica d’OOVE i fulles de farigola i rostiu durant uns 30 minuts fins que estiguin tous i daurats. Podeu aprofitar el moment per rostir una carbassa.
  5. Feu servir 2 grans per a la sopa i guardeu la resta per a altres receptes.

Per al puré de patata

  1. Bulliu les patates sense pelar i amb una mica de sal marina.
  2. Escorreu-les, peleu-les i tritureu-les amb 2 grans d’all, unes tires de safrà, una mica de sal marina, pebre i una mica de beguda vegetal fins a obtenir una textura cremosa.

Per a preparar la sopa

  1. A l’olla de la sopa, salteu els bolets trossejats al gust amb una mica d’OOVE.
  2. Afegiu-hi una mica de nou moscada, sal marina i pebre.
  3. Cuineu fins que redueixin i estiguin daurats. Aparteu-ne una mica per a la presentació.
  4. Afegiu a l’olla les cebes amb cúrcuma, el brou, la infusió de farigola i remeneu a foc suau uns 10 minuts.
  5. Finalment, afegiu-hi el suc de llimona i el puré de patata i coeu 10 minuts més a foc suau.
  6. Podeu deixar la preparació amb una textura espessa i amb trossets o triturar-la. Serviu-ho molt calent en bols i decoreu-ho amb una mica de ceba, uns bolets, un polsim de nou moscada i unes fulles de farigola.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per a la ceba a la cúrcuma

  1. Escalfeu una mica de ghee i salteu la cúrcuma a foc baix durant 1 minut.
  2. Incorporeu la ceba a làmines fines i ofegueu-la lentament durant uns 20 minuts.
  3. Aparteu-ne una mica per a la presentació i reserveu la resta per afegir la sopa.

Per al alls rostits

  1. Preescalfeu el forn a uns 180 ºC.
  2. Talleu la part superior de la cabeça per deixar els grans d’alls al descobert.
  3. Peleu les capes externes del bulb deixant la pell dels grans.
  4. Ruixeu amb una mica d’OOVE i fulles de farigola i rostiu durant uns 30 minuts fins que estiguin tous i daurats. Podeu aprofitar el moment per rostir una carbassa.
  5. Feu servir 2 grans per a la sopa i guardeu la resta per a altres receptes.

Per al puré de patata

  1. Bulliu les patates sense pelar i amb una mica de sal marina.
  2. Escorreu-les, peleu-les i tritureu-les amb 2 grans d’all, unes tires de safrà, una mica de sal marina, pebre i una mica de beguda vegetal fins a obtenir una textura cremosa.

Per a preparar la sopa

  1. A l’olla de la sopa, salteu els bolets trossejats al gust amb una mica d’OOVE.
  2. Afegiu-hi una mica de nou moscada, sal marina i pebre.
  3. Cuineu fins que redueixin i estiguin daurats. Aparteu-ne una mica per a la presentació.
  4. Afegiu a l’olla les cebes amb cúrcuma, el brou, la infusió de farigola i remeneu a foc suau uns 10 minuts.
  5. Finalment, afegiu-hi el suc de llimona i el puré de patata i coeu 10 minuts més a foc suau.
  6. Podeu deixar la preparació amb una textura espessa i amb trossets o triturar-la. Serviu-ho molt calent en bols i decoreu-ho amb una mica de ceba, uns bolets, un polsim de nou moscada i unes fulles de farigola.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat