Taco ceto de pulled pork

Plat principal  |  Mel Sánchez

Qui es pot resistir a un pulled pork ben melós? Servit en un taco ceto, amb un toc de maionesa de curri i ceba envinagrada, es convertirà en la combinació perfecta. Aquesta és la recepta que ens explica la Mel Sanchez en el tercer episodi de la sèrie: La meva revolució OMAD .

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    9h olla cocció lenta o 1h 45 min Instant Pot

Ingredients

Per a les tortillas

  • 3 ous mitjans (50 g/u)
  • 50 g de proteïna de cànem
  • 200 ml d’aigua
  • Sal sense refinar

Per al pulled pork

  • 1000 g de carn d’espatlla de porc en una peça
  • 200 g de cansalada viada ibèrica fresca en una peça
  • 1 c. p. (20 g) de polpa de nyora o pebrot de romesco (en remull o envasat)
  • 1 c. p. de pebre vermell fumat (20 g)
  • 1 c. p. de mostassa ecològica (25 g)
  • 2 grans d’alls picats
  • 500 ml d’aigua o caldo
  • 1 rajolí de tamari (opcional)
  • Sal sense refinar

Per a la maionesa de curri

  • 1 ou mitjà (50 g)
  • 200 ml d’OOVE
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 c. p. de curri groc en pols

Per al farciment de la tortilla

  • 1 enciam o espinacs baby
  • 1 ceba tendra o ceba vermella
  • 2-3 ravenets
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar
  • Sal
  • Como Dukkah Hot (opcional)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Taco ceto de pulled pork

Plat principal  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    9h olla cocció lenta o 1h 45 min Instant Pot

Qui es pot resistir a un pulled pork ben melós? Servit en un taco ceto, amb un toc de maionesa de curri i ceba envinagrada, es convertirà en la combinació perfecta. Aquesta és la recepta que ens explica la Mel Sanchez en el tercer episodi de la sèrie: La meva revolució OMAD .


Ingredients

Per a les tortillas

  • 3 ous mitjans (50 g/u)
  • 50 g de proteïna de cànem
  • 200 ml d’aigua
  • Sal sense refinar

Per al pulled pork

  • 1000 g de carn d’espatlla de porc en una peça
  • 200 g de cansalada viada ibèrica fresca en una peça
  • 1 c. p. (20 g) de polpa de nyora o pebrot de romesco (en remull o envasat)
  • 1 c. p. de pebre vermell fumat (20 g)
  • 1 c. p. de mostassa ecològica (25 g)
  • 2 grans d’alls picats
  • 500 ml d’aigua o caldo
  • 1 rajolí de tamari (opcional)
  • Sal sense refinar

Per a la maionesa de curri

  • 1 ou mitjà (50 g)
  • 200 ml d’OOVE
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 c. p. de curri groc en pols

Per al farciment de la tortilla

  • 1 enciam o espinacs baby
  • 1 ceba tendra o ceba vermella
  • 2-3 ravenets
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar
  • Sal
  • Como Dukkah Hot (opcional)

Elaboració

Per preparar la carn

  1. En un bol, prepareu la barreja per macerar la carn amb l’aigua, el pebre vermell, la mostassa, la carn de nyora, els grans d’all aixafats, el tamari i una miqueta de sal. Remeneu-ho bé.
  2. Unteu la carn amb la barreja –millor amb un pinzell per no tenyir-vos les mans– i poseu-la l’olla amb tot el suc del macerat, directament sense reixeta.

Per a la cocció:

  • Amb Instant Pot, cuineu-la 1 hora i 45 minuts en funció Meal alta. Una vegada passat el temps, obriu la vàlvula amb compte per despressuritzar ben de pressa.
  • Amb olla de cocció lenta, cuineu-la 8-9 h en funció baixa.
  1. Independentment de l’olla que feu servir, una vegada cuinada la carn, deixeu refredar una mica i esmicoleu amb l’ajuda de dues forquilles. Conserveu-ne el suc per afegir-lo a la carn al gust.
  2. Reserveu-la per a un altre moment a la nevera una vegada refredada o consumiu tèbia el mateix dia.

Per preparar el taco

  1. Barregeu tots els ingredients al got de la batedora de mà i tritureu-los ½ minut fins a obtenir una mescla líquida (una vegada en la paella, qualla prou per ser consistent).
  2. Preescalfeu una paella o crepera uns minuts a foc mitjà-alt, greixada amb una gota d’OOVE pinzellada per tota la superfície, aboqueu una mica de mescla al centre i esteneu-la movent la paella en cercles fins a aconseguir la mida que vulgueu (les de la foto són grosses). No la tombeu fins al cap d’uns 3-4 minuts quan ja no bombollegi, si no es trencarà. Una vegada tombada amb l’ajuda d’una espàtula o llengua de silicona, coeu-la 2 minuts més i repetiu el procés fins a acabar la mescla proteica. Reserveu-les.

Per a la maionesa

  1. Poseu tots els ingredients al got de la batedora de mà.
  2. Poseu el peu de la batedora al fons i, a mitja velocitat, tritureu 10 segons sense moure’l del fons i, tot seguit, feu pujar i baixar la batedora fins a obtenir textura de maionesa.
  3. Reserveu-la a la nevera. Dura un parell de dies ben tapada.

Per als acompanyaments

  1. Talleu la ceba tendra o ceba vermella ben fina i, en un morter amb una mica de sal i un rajolí de vinagre de poma, doneu-li cops amb el mànec del morter per trencar-ne les fibres i estovar-la. Reserveu-la uns 20 minuts abans de consumir.
  2. Lamineu els ravenets i reserveu-los.
  3. Piqueu l’enciam o espinacs nets i reserveu-los.

Per servir

  1. És el moment de muntar el taco: escalfeu una mica la carn si era a la nevera, poseu una base d’enciam picat a sobre del taco, una mica de carn, una mica de ceba envinagrada, làmines de ravenet i maionesa al gust, Dukkah Hot, emboliqueu-lo i claveu una mossegada a aquesta meravella. Ja ho sé! Em voldràs abraçar quan acabis, ho sé.

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

Per preparar la carn

  1. En un bol, prepareu la barreja per macerar la carn amb l’aigua, el pebre vermell, la mostassa, la carn de nyora, els grans d’all aixafats, el tamari i una miqueta de sal. Remeneu-ho bé.
  2. Unteu la carn amb la barreja –millor amb un pinzell per no tenyir-vos les mans– i poseu-la l’olla amb tot el suc del macerat, directament sense reixeta.

Per a la cocció:

  • Amb Instant Pot, cuineu-la 1 hora i 45 minuts en funció Meal alta. Una vegada passat el temps, obriu la vàlvula amb compte per despressuritzar ben de pressa.
  • Amb olla de cocció lenta, cuineu-la 8-9 h en funció baixa.
  1. Independentment de l’olla que feu servir, una vegada cuinada la carn, deixeu refredar una mica i esmicoleu amb l’ajuda de dues forquilles. Conserveu-ne el suc per afegir-lo a la carn al gust.
  2. Reserveu-la per a un altre moment a la nevera una vegada refredada o consumiu tèbia el mateix dia.

Per preparar el taco

  1. Barregeu tots els ingredients al got de la batedora de mà i tritureu-los ½ minut fins a obtenir una mescla líquida (una vegada en la paella, qualla prou per ser consistent).
  2. Preescalfeu una paella o crepera uns minuts a foc mitjà-alt, greixada amb una gota d’OOVE pinzellada per tota la superfície, aboqueu una mica de mescla al centre i esteneu-la movent la paella en cercles fins a aconseguir la mida que vulgueu (les de la foto són grosses). No la tombeu fins al cap d’uns 3-4 minuts quan ja no bombollegi, si no es trencarà. Una vegada tombada amb l’ajuda d’una espàtula o llengua de silicona, coeu-la 2 minuts més i repetiu el procés fins a acabar la mescla proteica. Reserveu-les.

Per a la maionesa

  1. Poseu tots els ingredients al got de la batedora de mà.
  2. Poseu el peu de la batedora al fons i, a mitja velocitat, tritureu 10 segons sense moure’l del fons i, tot seguit, feu pujar i baixar la batedora fins a obtenir textura de maionesa.
  3. Reserveu-la a la nevera. Dura un parell de dies ben tapada.

Per als acompanyaments

  1. Talleu la ceba tendra o ceba vermella ben fina i, en un morter amb una mica de sal i un rajolí de vinagre de poma, doneu-li cops amb el mànec del morter per trencar-ne les fibres i estovar-la. Reserveu-la uns 20 minuts abans de consumir.
  2. Lamineu els ravenets i reserveu-los.
  3. Piqueu l’enciam o espinacs nets i reserveu-los.

Per servir

  1. És el moment de muntar el taco: escalfeu una mica la carn si era a la nevera, poseu una base d’enciam picat a sobre del taco, una mica de carn, una mica de ceba envinagrada, làmines de ravenet i maionesa al gust, Dukkah Hot, emboliqueu-lo i claveu una mossegada a aquesta meravella. Ja ho sé! Em voldràs abraçar quan acabis, ho sé.

Les notes de la Mel Sánchez

  • La proteïna de cànem és de les que més m’agraden per la seva composició i digestibilitat, i en ceto ens dona un joc interessant sense aportar glúcids.
  • Tens la possibilitat de cuinar en versió exprés amb la Instant Pot o en versió de tota la vida amb una olla de cocció lenta. Totes dues són ideals.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat