Tacos-tempeh de cigrons dolços i picants

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Aquesta recepta de tacos, originaris de la cuina mexicana i facilíssims de preparar, resulten un mos ràpid i saborós que admet molts farciments amb ingredients frescos.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 paquet de tortillas de blat de moro bio
  • 1 paquet de tempeh de cigrons
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 c.p. de comí mòlt
  • 1 c.p. de curri
  • 1 jalapeño (o un altre pebrot picant al gust)
  • Tamari
  • 1 llima
  • 2 c.s. d’oli de coco bio
  • Sal marina
  • Fulles de coriandre

Per a la salsa de iogurt vegà

  • 1 iogurt d’ametlles (o un altre iogurt vegà)
  • 1 c.p. de tahina
  • 1 c.p. de mostassa

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Tacos-tempeh de cigrons dolços i picants

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Aquesta recepta de tacos, originaris de la cuina mexicana i facilíssims de preparar, resulten un mos ràpid i saborós que admet molts farciments amb ingredients frescos.


Ingredients

  • 1 paquet de tortillas de blat de moro bio
  • 1 paquet de tempeh de cigrons
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 1 c.p. de comí mòlt
  • 1 c.p. de curri
  • 1 jalapeño (o un altre pebrot picant al gust)
  • Tamari
  • 1 llima
  • 2 c.s. d’oli de coco bio
  • Sal marina
  • Fulles de coriandre

Per a la salsa de iogurt vegà

  • 1 iogurt d’ametlles (o un altre iogurt vegà)
  • 1 c.p. de tahina
  • 1 c.p. de mostassa

Elaboració

  1. Esmicoleu el tempeh i reserveu-lo. Piqueu la ceba, la pastanaga i l’all i salteu-ho tot en l’oli de coco fins que s’estovin. Afegiu-hi el tempeh esmicolat, les espècies, una mica de sal marina, una mica de tamari i mig got d’aigua o brou de verdures. Cuineu-ho fins que la barreja estigui daurada i sucosa. Barregeu bé i afegiu-hi aigua si queda gaire sec. Tasteu el picant i ajusteu al gust.
  2. Escalfeu les tortillas a la graella o en una paella a foc mitjà-alt durant només 10 segons per cada banda fins que recuperin la flexibilitat.
  3. Amb una cullera, poseu la quantitat desitjada de tempeh al centre de cada tortilla. Afegiu-hi verdures fresques tallades ben fines com ceba, alvocat, germinats, coriandre i aboqueu la salsa de iogurt al gust i unes gotes de llima.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Esmicoleu el tempeh i reserveu-lo. Piqueu la ceba, la pastanaga i l’all i salteu-ho tot en l’oli de coco fins que s’estovin. Afegiu-hi el tempeh esmicolat, les espècies, una mica de sal marina, una mica de tamari i mig got d’aigua o brou de verdures. Cuineu-ho fins que la barreja estigui daurada i sucosa. Barregeu bé i afegiu-hi aigua si queda gaire sec. Tasteu el picant i ajusteu al gust.
  2. Escalfeu les tortillas a la graella o en una paella a foc mitjà-alt durant només 10 segons per cada banda fins que recuperin la flexibilitat.
  3. Amb una cullera, poseu la quantitat desitjada de tempeh al centre de cada tortilla. Afegiu-hi verdures fresques tallades ben fines com ceba, alvocat, germinats, coriandre i aboqueu la salsa de iogurt al gust i unes gotes de llima.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat