Tapioca amb vainilla, pera i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Un esmorzar perfecte per a estómacs delicats i tan saciant que us donarà energia sostenible per a tot el matí!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • 2-3 cullerades de perletes de tapioca
  • 2 gots d’aigua
  • ½ got de beguda vegetal
  • ½ beina de vainilla
  • 1 pera
  • Mitja llimona
  • 1 cullerada de coco ratllat
  • 1 cullerada de llavors (sèsam negre, cànem, rosella)

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Tapioca amb vainilla, pera i llimona

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Un esmorzar perfecte per a estómacs delicats i tan saciant que us donarà energia sostenible per a tot el matí!


Ingredients

  • 2-3 cullerades de perletes de tapioca
  • 2 gots d’aigua
  • ½ got de beguda vegetal
  • ½ beina de vainilla
  • 1 pera
  • Mitja llimona
  • 1 cullerada de coco ratllat
  • 1 cullerada de llavors (sèsam negre, cànem, rosella)

Elaboració

  1. Poseu les perletes de tapioca en un cassó amb l’aigua i poseu-lo al foc. Bulliu-ho a foc mitjà-baix 4-5 minuts fins que es tornin transparents. Coleu-ho.
  2. Poseu-hi una mica de beguda vegetal i poseu-ho a la nevera 24 hores (aquest pas no és indispensable; només s’ha de fer si es volen aprofitar els beneficis prebiòtics, si no, no cal refredar-ho tanta estona).
  3. Talleu la pera a trossos i tritureu-la amb unes gotes de suc de llimona.
  4. Barregeu la tapioca amb la beguda vegetal (abans de servir, feu que estigui tèbia), afegiu-hi la ratlladura de llimona, i la vainilla (obriu per la meitat i retireu la polpa amb un ganivet petit).
  5. Repartiu en un bol o un plat fons la tapioca, la pera triturada, el coco ratllat i escampeu-hi les llavors per sobre.
 

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Poseu les perletes de tapioca en un cassó amb l’aigua i poseu-lo al foc. Bulliu-ho a foc mitjà-baix 4-5 minuts fins que es tornin transparents. Coleu-ho.
  2. Poseu-hi una mica de beguda vegetal i poseu-ho a la nevera 24 hores (aquest pas no és indispensable; només s’ha de fer si es volen aprofitar els beneficis prebiòtics, si no, no cal refredar-ho tanta estona).
  3. Talleu la pera a trossos i tritureu-la amb unes gotes de suc de llimona.
  4. Barregeu la tapioca amb la beguda vegetal (abans de servir, feu que estigui tèbia), afegiu-hi la ratlladura de llimona, i la vainilla (obriu per la meitat i retireu la polpa amb un ganivet petit).
  5. Repartiu en un bol o un plat fons la tapioca, la pera triturada, el coco ratllat i escampeu-hi les llavors per sobre.

 

Els apunts de l'Adriana Ortemberg

  • Edulcorant: no n’hi he posat, ja que la dolçor de la beguda vegetal i la fruita poden ser suficients; però si ho voleu una mica més dolç, podeu afegir-hi una mica d’algun endolcidor natural com sucre de coco, xarop de dàtils o uns trossets de dàtils.
  • Com que deixen anar molta substància gelatinosa durant la cocció, és millor no coure gran quantitat de perletes. És bona idea començar per 2 o 3 cullerades i coure-les en força aigua.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat