Tàrtar de salmó amb maduixes i crackers ceto

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Aperitius  |  Ari Grau

Amb la primavera comença el bon temps, les trobades amb amics a la fresca i els àpats plens de colors com aquest. Un dels plats que més fem a casa en aquesta època de l’any és el tàrtar de salmó coronat amb maduixes del Maresme; una combinació de sabors i colors que no deixa indiferent a ningú.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

Per al tàrtar

  • 250 g de llom de salmó (prèviament congelat)
  • 1 c.s. d’OOVE
  • 1 c.s. de salsa tamari (alternatives: salsa de soja sense gluten o aminos de coco)
  • 1/2 c.s. de mostassa a l’antiga en gra
  • 1/2 c.s. de suc de llima (o llimona)
  • Unes gotes de tabasco (opcional)
  • 3 maduixes per decorar (segons temporada)

Per a la base de guacamole

  • 1 alvocat
  • 1/4 de ceba de Figueres petita
  • Coriandre fresc
  • 1/2 c.s. de vinagre de sidra de poma sense pasteuritzar
  • 1 c.s. d’OOVE
  • Sal i pebre

Per als crackers ceto (12 crackers)

  • 1/3 tassa de pipes naturals (40 g)
  • 1/3 tassa de lli daurat (50 g)
  • 1/3 tassa de farina d’ametlla (30 g)
  • 1 c.s. d’OOVE
  • 1 ou
  • Sal i espècies al gust (si heu fet servir pipes salades, segurament no caldrà més sal)

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Tàrtar de salmó amb maduixes i crackers ceto

Pans, pizzes i similars, Plat principal, Aperitius  |  Ari Grau

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Amb la primavera comença el bon temps, les trobades amb amics a la fresca i els àpats plens de colors com aquest. Un dels plats que més fem a casa en aquesta època de l’any és el tàrtar de salmó coronat amb maduixes del Maresme; una combinació de sabors i colors que no deixa indiferent a ningú.


Ingredients

Per al tàrtar

  • 250 g de llom de salmó (prèviament congelat)
  • 1 c.s. d’OOVE
  • 1 c.s. de salsa tamari (alternatives: salsa de soja sense gluten o aminos de coco)
  • 1/2 c.s. de mostassa a l’antiga en gra
  • 1/2 c.s. de suc de llima (o llimona)
  • Unes gotes de tabasco (opcional)
  • 3 maduixes per decorar (segons temporada)

Per a la base de guacamole

  • 1 alvocat
  • 1/4 de ceba de Figueres petita
  • Coriandre fresc
  • 1/2 c.s. de vinagre de sidra de poma sense pasteuritzar
  • 1 c.s. d’OOVE
  • Sal i pebre

Per als crackers ceto (12 crackers)

  • 1/3 tassa de pipes naturals (40 g)
  • 1/3 tassa de lli daurat (50 g)
  • 1/3 tassa de farina d’ametlla (30 g)
  • 1 c.s. d’OOVE
  • 1 ou
  • Sal i espècies al gust (si heu fet servir pipes salades, segurament no caldrà més sal)

Elaboració

Per al tàrtar

  1.  Traieu el salmó del congelador i deixeu temperar uns 15 min.
  2. Mentrestant, feu la salsa per marinar-lo. En un bol, barregeu l’OOVE, la salsa tamari, la mostassa, el suc de llima i les gotes de tabasco (si us agrada un toc picant; si no, no n’hi poseu).
  3. Quan el salmó comenci a descongelar-se per fora, però es mantingui dur per dins, és el moment de tallar-lo a daus petits (1x1 cm aproximadament). Barregeu-los bé amb la salsa i deixeu que marini uns 20 min (mentre s’acaba de descongelar el salmó).

Per als crackers cetogènics

  1. Mentre es marina el salmó, feu els crackers cetogènics. En una picadora o molinet, moleu primer el lli, després afegiu-hi les pipes, i finalment la farina d’ametlla amb la resta d’ingredients. Queda una massa pastosa.
  2. Col·loqueu la massa entre dos papers de forn, aplaneu amb el corró, retireu el paper de sobre i marqueu amb un ganivet la forma que voleu que tinguin els crackers (triangulars o rectangulars com a la foto, per exemple).
  3. Decoreu amb una mica de lli, i enforneu uns 10-15 min a 200 °C (vigileu que no es torrin massa).
  4. S’acabaran d’endurir quan es refredin.

Per a la base de guacamole

  1. Prepareu el guacamole en un bol net tallant l’alvocat a daus, trossejant la ceba ben petita i barrejant-ho amb la resta de condiments. Aixafeu una mica els daus d’alvocat amb una forquilla, sense arribar a obtenir un puré.
  2. En un motlle cilíndric, poseu-hi la base de guacamole, després el tàrtar de salmó i decoreu amb les maduixes trossejades. Acompanyeu-ho amb els crackers ceto i tindreu un àpat fresc, cruixent i la mar de nutritiu.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

Per al tàrtar

  1.  Traieu el salmó del congelador i deixeu temperar uns 15 min.
  2. Mentrestant, feu la salsa per marinar-lo. En un bol, barregeu l’OOVE, la salsa tamari, la mostassa, el suc de llima i les gotes de tabasco (si us agrada un toc picant; si no, no n’hi poseu).
  3. Quan el salmó comenci a descongelar-se per fora, però es mantingui dur per dins, és el moment de tallar-lo a daus petits (1×1 cm aproximadament). Barregeu-los bé amb la salsa i deixeu que marini uns 20 min (mentre s’acaba de descongelar el salmó).

Per als crackers cetogènics

  1. Mentre es marina el salmó, feu els crackers cetogènics. En una picadora o molinet, moleu primer el lli, després afegiu-hi les pipes, i finalment la farina d’ametlla amb la resta d’ingredients. Queda una massa pastosa.
  2. Col·loqueu la massa entre dos papers de forn, aplaneu amb el corró, retireu el paper de sobre i marqueu amb un ganivet la forma que voleu que tinguin els crackers (triangulars o rectangulars com a la foto, per exemple).
  3. Decoreu amb una mica de lli, i enforneu uns 10-15 min a 200 °C (vigileu que no es torrin massa).
  4. S’acabaran d’endurir quan es refredin.

Per a la base de guacamole

  1. Prepareu el guacamole en un bol net tallant l’alvocat a daus, trossejant la ceba ben petita i barrejant-ho amb la resta de condiments. Aixafeu una mica els daus d’alvocat amb una forquilla, sense arribar a obtenir un puré.
  2. En un motlle cilíndric, poseu-hi la base de guacamole, després el tàrtar de salmó i decoreu amb les maduixes trossejades. Acompanyeu-ho amb els crackers ceto i tindreu un àpat fresc, cruixent i la mar de nutritiu.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Si prepareu aquest plat com a entrant, en podran menjar unes quatre persones. En el meu cas, que ho fem com a plat únic, ens el cruspim entre dos.
  • Porció d’hidrats de carboni = 3,5 g del tàrtar + 3 g delscrackers per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat