Terrines de xocolata i pera sense farina

Postres, esmorzars i berenars  |  Laura Garcia

Aquestes són unes postres ràpides i fàcils, pensades per a veritables amants de la xocolata. Són petites bombes de cacau que et faran gaudir de veritat i oblidar-te de tot el que t'envolta.

  • Racions:
    5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 100 g de xocolata, jo en faig servir una del 100 %
  • 75 g d’oli de coco, ghee o mantega
  • 25 g de cacau en pols
  • 3 ous
  • 2 cullerades del sucre o edulcorant (ajusta’n la quantitat si cal)
  • Un pessic de vainilla
  • Un pessic de sal
  • 1 pera, no massa madura ni farinosa

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Terrines de xocolata i pera sense farina

Postres, esmorzars i berenars  |  Laura Garcia

  • Racions:
    5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Aquestes són unes postres ràpides i fàcils, pensades per a veritables amants de la xocolata. Són petites bombes de cacau que et faran gaudir de veritat i oblidar-te de tot el que t'envolta.


Ingredients

  • 100 g de xocolata, jo en faig servir una del 100 %
  • 75 g d'oli de coco, ghee o mantega
  • 25 g de cacau en pols
  • 3 ous
  • 2 cullerades del sucre o edulcorant (ajusta’n la quantitat si cal)
  • Un pessic de vainilla
  • Un pessic de sal
  • 1 pera, no massa madura ni farinosa

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Foneu l'oli de coco, ghee o mantega en un cassó a foc lent.
  3. Trossegeu la xocolata en unces i col·loqueu-la en un bol gran.
  4. Aboqueu l'oli de coco, ghee o mantega fosa sobre la xocolata i remeneu perquè amb aquesta calor es desfaci la xocolata. Si no es fon del tot (pot passar si fa fred), fiqueu el bol al microones i escalfeu-lo en tandes de 15 segons, parant per remoure, fins que la xocolata es desfaci del tot.
  5. Afegiu els ous (no cal batre'ls), el cacau en pols, l'edulcorant, la sal i la vainilla. Remeneu.
  6. Repartiu la massa en 5 ramequins. Si són petits, potser n’hi ha per a 6.
  7. Peleu la pera i talleu-la en làmines de 3 mm aproximadament. Col·loqueu dues o tres làmines sobre cada ramequin.
  8. Enforneu durant 20 minuts a 175 ºC.
  9. Un cop finalitzat el temps, obriu el forn, retireu els ramequins i deixeu refredar-los uns minuts abans de servir.
  10. Es pot menjar tebi o fred, però és més bo tebi. Si els prepareu d'un dia per l'altre, escalfeu-los al mateix forn, uns 5 minuts a 100 ºC. També els podeu escalfar amb compte al microones, en tandes curtes (15 segons) per no cremar la xocolata.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 175 ºC.
  2. Foneu l’oli de coco, ghee o mantega en un cassó a foc lent.
  3. Trossegeu la xocolata en unces i col·loqueu-la en un bol gran.
  4. Aboqueu l’oli de coco, ghee o mantega fosa sobre la xocolata i remeneu perquè amb aquesta calor es desfaci la xocolata. Si no es fon del tot (pot passar si fa fred), fiqueu el bol al microones i escalfeu-lo en tandes de 15 segons, parant per remoure, fins que la xocolata es desfaci del tot.
  5. Afegiu els ous (no cal batre’ls), el cacau en pols, l’edulcorant, la sal i la vainilla. Remeneu.
  6. Repartiu la massa en 5 ramequins. Si són petits, potser n’hi ha per a 6.
  7. Peleu la pera i talleu-la en làmines de 3 mm aproximadament. Col·loqueu dues o tres làmines sobre cada ramequin.
  8. Enforneu durant 20 minuts a 175 ºC.
  9. Un cop finalitzat el temps, obriu el forn, retireu els ramequins i deixeu refredar-los uns minuts abans de servir.
  10. Es pot menjar tebi o fred, però és més bo tebi. Si els prepareu d’un dia per l’altre, escalfeu-los al mateix forn, uns 5 minuts a 100 ºC. També els podeu escalfar amb compte al microones, en tandes curtes (15 segons) per no cremar la xocolata.

Els apunts de la Laura García

  • Com que no porta cap mena de farina, serà ceto o no en funció del sucre o edulcorant que utilitzeu.
  • Si voleu, podeu substituir la pera per poma, préssec, albercoc, gerds o alguna fruita similar, o ometre-la sense més ni més.
  • Si en lloc d’enfornar-ho en ramequins preferiu fer un pastís més gran, feu servir un motlle de 20 cm de diàmetre i enforneu-ho durant uns 25-30 minuts.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat