Tomàquets amb vinagreta d’all negre

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Una amanida simple, nutritiva, fresca i curativa! Amb 4 varietats de tomàquets diferents per aconseguir una amanida de temporada amb textures diferents i simplement viva… Visca el tomàquet!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 4 – 6 tomàquets de varietats diferents (cor de bou, tomacó, pera i rosa de barbastro)
  • Sal de l’Himàlaia o sal Maldon

Per la vinagreta d’all negre

  • Paté d’all negre
  • Oli d’oliva verge extra bio
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar bio
  • Unes gotes de suc de llimona

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Tomàquets amb vinagreta d’all negre

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Una amanida simple, nutritiva, fresca i curativa! Amb 4 varietats de tomàquets diferents per aconseguir una amanida de temporada amb textures diferents i simplement viva… Visca el tomàquet!


Ingredients

  • 4 - 6 tomàquets de varietats diferents (cor de bou, tomacó, pera i rosa de barbastro)
  • Sal de l'Himàlaia o sal Maldon

Per la vinagreta d'all negre

  • Paté d'all negre
  • Oli d'oliva verge extra bio
  • Vinagre de poma sense pasteuritzar bio
  • Unes gotes de suc de llimona

Elaboració

  1. Marqueu amb una creu la base dels tomàquets pera, escaldeu-los en aigua bullent durant 5 segons; passeu ràpidament a un bol amb gel i aigua freda, i escorreu-los. Ja estan a punt per pelar i tallar.
  2. Partiu els tomacons per la meitat i salteu-los un parell de minuts a la paella o a la graella; aparteu-los i deixeu-los macerar en oli i vinagre durant uns minuts. (Aprofiteu aquest oli i vinagre per a la vinagreta.)
  3. Talleu a rodanxes el tomàquet rosa de Barbastre.
  4. Obriu el tomàquet cor de bou en gallons i separeu el caviar de la carn.
  5. Barregeu els ingredients de la vinagreta fins que emulsionin bé.
  6. Disposeu els tomàquets en un plat, poseu una mica de sal i amaniu-los amb la vinagreta al gust.
  7. Si us ve de gust es pot acompanyar amb germinats, ceba tendra, cibulet, julivert...

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Marqueu amb una creu la base dels tomàquets pera, escaldeu-los en aigua bullent durant 5 segons; passeu ràpidament a un bol amb gel i aigua freda, i escorreu-los. Ja estan a punt per pelar i tallar.
  2. Partiu els tomacons per la meitat i salteu-los un parell de minuts a la paella o a la graella; aparteu-los i deixeu-los macerar en oli i vinagre durant uns minuts. (Aprofiteu aquest oli i vinagre per a la vinagreta.)
  3. Talleu a rodanxes el tomàquet rosa de Barbastre.
  4. Obriu el tomàquet cor de bou en gallons i separeu el caviar de la carn.
  5. Barregeu els ingredients de la vinagreta fins que emulsionin bé.
  6. Disposeu els tomàquets en un plat, poseu una mica de sal i amaniu-los amb la vinagreta al gust.
  7. Si us ve de gust es pot acompanyar amb germinats, ceba tendra, cibulet, julivert…

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat