Torrades de plàtan mascle amb alvocat i germinats d’alfals

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

El plàtan mascle pot ser una gran alternativa rica en hidrats de carboni per substituir el pa del matí. El podem fer servir per preparar un “pa paleo”, sense farines, o per elaborar torrades o “patacons”.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 1 plàtan mascle
  • 1 culleradeta de sal
  • Alvocat
  • Germinats

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Torrades de plàtan mascle amb alvocat i germinats d’alfals

Pans, pizzes i similars, Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

El plàtan mascle pot ser una gran alternativa rica en hidrats de carboni per substituir el pa del matí. El podem fer servir per preparar un “pa paleo”, sense farines, o per elaborar torrades o “patacons”.


Ingredients

  • 1 plàtan mascle
  • 1 culleradeta de sal
  • Alvocat
  • Germinats

Elaboració

  1. Agafeu un plàtan mascle verd, talleu-lo en 3 o 4 trossos i peleu-lo. Per fer-ho, feu un parell de talls verticals a cada tros i estireu amb les mans.
  2. Bulliu-los en una olla amb aigua i una culleradeta de sal durant 20 minuts.
  3. Col·loqueu un tros de plàtan entre dos papers vegetals antiadherents i, amb l’ajuda d’un plat pla o d’una altra superfície plana, aixafeu-lo. Repetiu el mateix procediment amb els altres trossos.
  4. Daureu per tots dos costats, ja sigui al forn durant 10 minuts a 180 ºC o en una paella amb oli d’oliva verge extra.
  5. Serviu amb alvocat i germinats d’alfals.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Agafeu un plàtan mascle verd, talleu-lo en 3 o 4 trossos i peleu-lo. Per fer-ho, feu un parell de talls verticals a cada tros i estireu amb les mans.
  2. Bulliu-los en una olla amb aigua i una culleradeta de sal durant 20 minuts.
  3. Col·loqueu un tros de plàtan entre dos papers vegetals antiadherents i, amb l’ajuda d’un plat pla o d’una altra superfície plana, aixafeu-lo. Repetiu el mateix procediment amb els altres trossos.
  4. Daureu per tots dos costats, ja sigui al forn durant 10 minuts a 180 ºC o en una paella amb oli d’oliva verge extra.
  5. Serviu amb alvocat i germinats d’alfals.

Els apunts de la Gina Estapé

  • Quan parlem de plàtan mascle, no fem referència al plàtan que coneixem de tota la vida de color groc i de gust dolç, sinó a un plàtan molt més gran, de color verd i ric en hidrats de carboni complexos en forma de midó. Per tant, no és dolç i va molt bé per fer preparacions salades. A més, com que té molt de midó, cal cuinar-lo sempre per fer-lo més digestiu, una altra gran diferència amb el plàtan groc que coneixem.
  • El plàtan mascle pot ser una gran alternativa rica en hidrats de carboni per substituir el pa del matí.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat