Tortell de Reis amb fruites

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

Us proposem una recepta pel dia de Reis que estarà feta en 10 minuts sense necessitat de cocció, sense cereals, sense gluten, sense fruita seca i sense sucres i amb ingredients deliciosos.

  • Racions:
    12
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

Per a la massa

  • 1 kg de dàtils Medjool
  • 125 g de panses banyades en suc de magrana
  • 125 g de panses blanques
  • 1 pessic de sal
  • 1 C de gingebre en pols
  • 2 C de canyella acabada de moldre
  • 1 C de pell de taronja acabada de ratllar

Per decorar

  • 1 C de llet de coco en pols
  • 1/2 kiwi
  • 1/4 taronja
  • 6 gerds

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Tortell de Reis amb fruites

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    12
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Us proposem una recepta pel dia de Reis que estarà feta en 10 minuts sense necessitat de cocció, sense cereals, sense gluten, sense fruita seca i sense sucres i amb ingredients deliciosos.


Ingredients

Per a la massa

  • 1 kg de dàtils Medjool
  • 125 g de panses banyades en suc de magrana
  • 125 g de panses blanques
  • 1 pessic de sal
  • 1 C de gingebre en pols
  • 2 C de canyella acabada de moldre
  • 1 C de pell de taronja acabada de ratllar

Per decorar

  • 1 C de llet de coco en pols
  • 1/2 kiwi
  • 1/4 taronja
  • 6 gerds

Elaboració

  1. Treure i descartar la llavor dels dàtils. Amb un ganivet gran tallar cada dàtil primer verticalment en dues meitats i després 4 vegades més longitudinalment. En total, ens quedaran uns 8 trossets petits per cada dàtil. Agrupa i posa en línia uns quants dàtils i talla'ls al mateix temps per anar més ràpid.
  2. Un cop tinguis tots els dàtils trossejats, col·loca'ls en un bol amb la resta d'ingredients per a la massa i mescla-ho ben homogèniament amb una espàtula de fusta.
  3. Quan ja no puguis mesclar més amb l'espàtula, continua amassant amb les mans fins que tot estigui ben mesclat i obtinguis una massa modelable i densa. Perquè no se t'enganxi més del compte, pots posar-te a les mans 1/2 cullerada sopera d'oli de coco.Tortell de Reis
  4. Un cop tinguis la massa, col·loca-la sobre un paper de forn sobre la superfície de treball i fes un cilindre. Ara, modela el cilindre amb les mans per formar un anell, pressiona els dos extrems del cilindre l'un contra l'altre fins a unir-los homogèniament i assegura't que el tortell també té un gruix homogeni.
  5. Col·loca el tortell en un plat pla per servir i decorar. Empolsa’l amb la llet de coco en pols.
  6. Ara afegeix la fruita. Pela i talla el kiwi i la taronja en triangles finets i vés decorant alternant-ho amb els gerds frescos.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Treure i descartar la llavor dels dàtils. Amb un ganivet gran tallar cada dàtil primer verticalment en dues meitats i després 4 vegades més longitudinalment. En total, ens quedaran uns 8 trossets petits per cada dàtil. Agrupa i posa en línia uns quants dàtils i talla’ls al mateix temps per anar més ràpid.
  2. Un cop tinguis tots els dàtils trossejats, col·loca’ls en un bol amb la resta d’ingredients per a la massa i mescla-ho ben homogèniament amb una espàtula de fusta.
  3. Quan ja no puguis mesclar més amb l’espàtula, continua amassant amb les mans fins que tot estigui ben mesclat i obtinguis una massa modelable i densa. Perquè no se t’enganxi més del compte, pots posar-te a les mans 1/2 cullerada sopera d’oli de coco.Tortell de Reis
  4. Un cop tinguis la massa, col·loca-la sobre un paper de forn sobre la superfície de treball i fes un cilindre. Ara, modela el cilindre amb les mans per formar un anell, pressiona els dos extrems del cilindre l’un contra l’altre fins a unir-los homogèniament i assegura’t que el tortell també té un gruix homogeni.
  5. Col·loca el tortell en un plat pla per servir i decorar. Empolsa’l amb la llet de coco en pols.
  6. Ara afegeix la fruita. Pela i talla el kiwi i la taronja en triangles finets i vés decorant alternant-ho amb els gerds frescos.

Els apunts de Consol Rodríguez

A l’hora de tallar i servir, et pot anar bé posar una mica d’oli de coco al ganivet perquè no s’enganxi la massa.

Talla’l en porcions petites i serveix-lo. És un tortell deliciós, digestiu, nutritiu i molt energètic. Les coses bones, millor menjar-se-les a poc a poc, oi?

Hi ha qui li agrada servir els dolços de manera més festiva, acompanyats d’un vinet dolç o un moscatell. Tot i així, un te amb espècies seria un acompanyant ideal per a aquest tortell i una infusió d’estèvia ens ajudaria a regular els nivells de sucre en sang. Però també el podem prendre tal qual, amb tranquil·litat i assegurant-nos que fem una bona masticació que afavoreixi la digestió, que sempre és necessari en tots els àpats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat