Tripes a l’olla de cocció lenta

Plat principal  |  Laura Garcia

Les vísceres son uns aliments molts rics nutricionalment que moltes vegades costa incloure'ls a la nostra dieta ja que no sabem com cuinar-los. Sort en tenim que a la Laura Garcia no se li resisteix cap aliment i que amb les seves receptes ens ajuda a introduir-les d'una forma fàcil i deliciosa.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h

Ingredients

  • 1 kg i 300 g de tripes de vedella (aproximadament, segons com sigui l’olla de grossa. Jo les he fet en una de 3,5 litres)
  • 100 g de xoriço dolç o picant (també botifarra si us ve de gust)
  • 3 cebes mitjanes
  • 720 ml de tomàquet triturat (és la quantitat que sol contenir un pot gros)
  • 1 tassa de brou de carn o verdures (250 ml)
  • 2 grans d’all
  • 3 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 c.p. de sal
  • 1 c.p. de pebre vermell dolç
  • 1/2 c.p. de pebre vermell picant (1 c.p. o 2 si us agrada que piquin molt)
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Tripes a l’olla de cocció lenta

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h

Les vísceres son uns aliments molts rics nutricionalment que moltes vegades costa incloure'ls a la nostra dieta ja que no sabem com cuinar-los. Sort en tenim que a la Laura Garcia no se li resisteix cap aliment i que amb les seves receptes ens ajuda a introduir-les d'una forma fàcil i deliciosa.


Ingredients

  • 1 kg i 300 g de tripes de vedella (aproximadament, segons com sigui l’olla de grossa. Jo les he fet en una de 3,5 litres)
  • 100 g de xoriço dolç o picant (també botifarra si us ve de gust)
  • 3 cebes mitjanes
  • 720 ml de tomàquet triturat (és la quantitat que sol contenir un pot gros)
  • 1 tassa de brou de carn o verdures (250 ml)
  • 2 grans d’all
  • 3 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 c.p. de sal
  • 1 c.p. de pebre vermell dolç
  • 1/2 c.p. de pebre vermell picant (1 c.p. o 2 si us agrada que piquin molt)
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre

Elaboració

  1. Ompliu una olla grossa amb aigua i porteu-la a ebullició.
  2. Mentre l’aigua no bull, piqueu les tres cebes.
  3. Escalfeu les tres cullerades d’oli en una paella grossa i afegiu-hi la ceba picada. Cuineu-la a foc mitjà fins que estigui ben tendra, uns 15 minuts. Remeneu-la sovint.
  4. Afegiu les tripes a l’aigua bullent i deixeu-les-hi durant 5 minuts.
  5. Retireu les tripes de l’olla, poseu-les en un escorredor metàl·lic i mulleu-les amb aigua freda per tallar la cocció. Deixeu-les escórrer una estona per eliminar l’excés d’aigua.
  6. Afegiu el tomàquet triturat i la sal a la paella on s’està escalfant la ceba. Remeneu-ho i cuineu-ho durant 10 minuts.
  7. Apagueu el foc i afegiu-hi el pebre vermell dolç i el picant.
  8. Espereu que la salsa perdi temperatura.
  9. Poseu les tripes escorregudes a l’olla de cocció lenta.
  10. Poseu la salsa de ceba i tomàquet en una batedora de gerra, afegiu-hi la tassa de brou i els dos grans d’all (crus) i tritureu-la fins que quedi ben fina.
  11. Aboqueu la salsa sobre les tripes i afegiu a l’olla les dues fulles de llorer.
  12. Peleu i trossegeu el xoriço, i poseu-lo a l’olla de cocció lenta.
  13. Remeneu-ho bé, tapeu l’olla de cocció lenta i cuineu-ho a baixa temperatura durant 12 hores.
  14. Al cap de 12 hores, apagueu l’olla si les tripes són per a un altre dia, o canvieu a la posició que manté calent el menjar si són per al mateix dia.
  15. Corregiu de sal i/o pebre vermell picant si fa falta.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Ompliu una olla grossa amb aigua i porteu-la a ebullició.
  2. Mentre l’aigua no bull, piqueu les tres cebes.
  3. Escalfeu les tres cullerades d’oli en una paella grossa i afegiu-hi la ceba picada. Cuineu-la a foc mitjà fins que estigui ben tendra, uns 15 minuts. Remeneu-la sovint.
  4. Afegiu les tripes a l’aigua bullent i deixeu-les-hi durant 5 minuts.
  5. Retireu les tripes de l’olla, poseu-les en un escorredor metàl·lic i mulleu-les amb aigua freda per tallar la cocció. Deixeu-les escórrer una estona per eliminar l’excés d’aigua.
  6. Afegiu el tomàquet triturat i la sal a la paella on s’està escalfant la ceba. Remeneu-ho i cuineu-ho durant 10 minuts.
  7. Apagueu el foc i afegiu-hi el pebre vermell dolç i el picant.
  8. Espereu que la salsa perdi temperatura.
  9. Poseu les tripes escorregudes a l’olla de cocció lenta.
  10. Poseu la salsa de ceba i tomàquet en una batedora de gerra, afegiu-hi la tassa de brou i els dos grans d’all (crus) i tritureu-la fins que quedi ben fina.
  11. Aboqueu la salsa sobre les tripes i afegiu a l’olla les dues fulles de llorer.
  12. Peleu i trossegeu el xoriço, i poseu-lo a l’olla de cocció lenta.
  13. Remeneu-ho bé, tapeu l’olla de cocció lenta i cuineu-ho a baixa temperatura durant 12 hores.
  14. Al cap de 12 hores, apagueu l’olla si les tripes són per a un altre dia, o canvieu a la posició que manté calent el menjar si són per al mateix dia.
  15. Corregiu de sal i/o pebre vermell picant si fa falta.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat