Truita de porros i carbassó

Plat principal  |  Analia Mareco

La truita de porros i carbassó és un plat deliciós i saludable, perfecte per a qualsevol ocasió. Combinant la suavitat dels porros amb la frescor del carbassó, ofereix un sabor equilibrat i nutritiu.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 3 porros grossos (només la part blanca i una mica de la verda clara)
  • 1 carabassó mitjà
  • 5-6 ous
  • 2 c. s. d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Opcional: herbes fresques (com julivert o cibulet)

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Analia Mareco

Analia Mareco

 

Truita de porros i carbassó

Plat principal  |  Analia Mareco

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La truita de porros i carbassó és un plat deliciós i saludable, perfecte per a qualsevol ocasió. Combinant la suavitat dels porros amb la frescor del carbassó, ofereix un sabor equilibrat i nutritiu.


Ingredients

  • 3 porros grossos (només la part blanca i una mica de la verda clara)
  • 1 carabassó mitjà
  • 5-6 ous
  • 2 c. s. d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Opcional: herbes fresques (com julivert o cibulet)

Elaboració

  1. Netegeu bé els porros, retirant les fulles de fora i tallant les arrels. Talleu els porros a rodanxes fines.
  2. Renteu el carabassó i talleu-lo a rodanxes fines o a daus petits.
  3. En una paella grossa, escalfeu una cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà.
  4. Afegiu-hi els porros i cuineu-los durant uns 5 minuts, remenant de tant en tant, fins que estiguin tous.
  5. Afegiu-hi el carabassó i cuineu-ho tot junt 5-7 minuts més, fins que tot estigui tendre. Salpebreu-ho.
  6. Una vegada cuit, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
  7. En un bol gros, bateu els ous amb un polsim de sal i pebre.
  8. Afegiu-hi els porros i el carabassó cuits i barregeu-ho bé. Si us agraden, hi podeu posar herbes picades per donar-hi més sabor.
  9. Netegeu la paella i escalfeu l’altra cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà.
  10. Aboqueu la mescla d’ous i verdures a la paella, i distribuïu de manera uniforme.
  11. Cuineu a foc mitjà-baix durant uns 8-10 minuts, o fins que les vores estiguin rosses i el centre gairebé quallat.
  12. Per tombar-la, podeu fer servir un plat gros o una tapadora; feu lliscar la truita cap a la paella un altre cop per cuinar-la per l’altra banda 2-3 minuts més, fins que estigui completament quallada i rossa per fora.
  13. Serviu-la calenta o a temperatura ambient.

Analia Mareco

Elaboració

  1. Netegeu bé els porros, retirant les fulles de fora i tallant les arrels. Talleu els porros a rodanxes fines.
  2. Renteu el carabassó i talleu-lo a rodanxes fines o a daus petits.
  3. En una paella grossa, escalfeu una cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà.
  4. Afegiu-hi els porros i cuineu-los durant uns 5 minuts, remenant de tant en tant, fins que estiguin tous.
  5. Afegiu-hi el carabassó i cuineu-ho tot junt 5-7 minuts més, fins que tot estigui tendre. Salpebreu-ho.
  6. Una vegada cuit, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
  7. En un bol gros, bateu els ous amb un polsim de sal i pebre.
  8. Afegiu-hi els porros i el carabassó cuits i barregeu-ho bé. Si us agraden, hi podeu posar herbes picades per donar-hi més sabor.
  9. Netegeu la paella i escalfeu l’altra cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà.
  10. Aboqueu la mescla d’ous i verdures a la paella, i distribuïu de manera uniforme.
  11. Cuineu a foc mitjà-baix durant uns 8-10 minuts, o fins que les vores estiguin rosses i el centre gairebé quallat.
  12. Per tombar-la, podeu fer servir un plat gros o una tapadora; feu lliscar la truita cap a la paella un altre cop per cuinar-la per l’altra banda 2-3 minuts més, fins que estigui completament quallada i rossa per fora.
  13. Serviu-la calenta o a temperatura ambient.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat