Truita de porros i espinacs

Plat principal, Aperitius  |  Analia Mareco

La truita d'espinacs i porro és un plat saludable i deliciós, ideal per a un àpat nutritiu. La combinació d'ingredients frescos aporta un sabor suau i ple d'energia. Perfecta per a qualsevol moment del dia, és una opció senzilla i plena de sabor.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 4 porros mitjans (només la part blanca i una mica de la verda clara), nets i tallats a rodanxes fines
  • 200 g d’espinacs frescos
  • 6 ous
  • 1 c. s. d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Nota: formatge ratllat o herbes aromàtiques (com julivert o cibulet) per donar-hi més sabor

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Analia Mareco

Analia Mareco

 

Truita de porros i espinacs

Plat principal, Aperitius  |  Analia Mareco

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

La truita d'espinacs i porro és un plat saludable i deliciós, ideal per a un àpat nutritiu. La combinació d'ingredients frescos aporta un sabor suau i ple d'energia. Perfecta per a qualsevol moment del dia, és una opció senzilla i plena de sabor.


Ingredients

  • 4 porros mitjans (només la part blanca i una mica de la verda clara), nets i tallats a rodanxes fines
  • 200 g d’espinacs frescos
  • 6 ous
  • 1 c. s. d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Nota: formatge ratllat o herbes aromàtiques (com julivert o cibulet) per donar-hi més sabor

Elaboració

  1. Renteu i talleu els porros i els espinacs. En una paella grossa, escalfeu una cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu-hi els porros i cuineu-los durant uns 5-7 minuts, remenant de tant en tant, fins que estiguin tendres i transparents.
  2. Poseu-hi els espinacs. Cuineu-ho tot junt durant 2-3 minuts més, fins que els espinacs es redueixin i estiguin tendres. Salpebreu.
  3. En un bol, bateu els ous amb un polsim de sal, pebre i, si n’hi voleu, algunes herbes o formatge ratllat.
  4. Aboqueu la mescla d’ous sobre les verdures a la paella, i distribuïu-la de manera uniforme.
  5. Cuineu-ho a foc mitjà-baix durant uns 8-10 minuts, o fins que els ous estiguin quallats i rossos per baix. Per assegurar-se que el centre s’ha cuit bé, es pot acabar la cocció posant la paella al forn durant uns minuts (si la paella és apta per a forn) o tapant-la i cuinant a foc molt baix.
  6. Quan la truita estigui feta, feu-la lliscar amb cura en un plat i talleu-la a trossos.

Analia Mareco

Elaboració

  1. Renteu i talleu els porros i els espinacs. En una paella grossa, escalfeu una cullerada d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu-hi els porros i cuineu-los durant uns 5-7 minuts, remenant de tant en tant, fins que estiguin tendres i transparents.
  2. Poseu-hi els espinacs. Cuineu-ho tot junt durant 2-3 minuts més, fins que els espinacs es redueixin i estiguin tendres. Salpebreu.
  3. En un bol, bateu els ous amb un polsim de sal, pebre i, si n’hi voleu, algunes herbes o formatge ratllat.
  4. Aboqueu la mescla d’ous sobre les verdures a la paella, i distribuïu-la de manera uniforme.
  5. Cuineu-ho a foc mitjà-baix durant uns 8-10 minuts, o fins que els ous estiguin quallats i rossos per baix. Per assegurar-se que el centre s’ha cuit bé, es pot acabar la cocció posant la paella al forn durant uns minuts (si la paella és apta per a forn) o tapant-la i cuinant a foc molt baix.
  6. Quan la truita estigui feta, feu-la lliscar amb cura en un plat i talleu-la a trossos.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat