Truita de patata bullida amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

La truita de patata és dels plats més estimats a casa nostra i, si volem començar o continuar menjant saludable, no hi hem pas de renunciar gràcies a aquesta recepta.

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 2-3 patates mitjanes
  • 5 ous del número 0-1 de gallines felices
  • 2 cebes
  • espècies al gust (comí, pebre…)
  • 1 mica de sal

Per a l’amanida i salsa d’alvocat

  • 1 grapat de ruca
  • 1/2 pastanaga
  • 1 alvocat petit o 1/2 gran
  • 1/2 llimona
  • 1 branca d’alfàbrega
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Truita de patata bullida amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    20 minuts

La truita de patata és dels plats més estimats a casa nostra i, si volem començar o continuar menjant saludable, no hi hem pas de renunciar gràcies a aquesta recepta.


Ingredients

  • 2-3 patates mitjanes
  • 5 ous del número 0-1 de gallines felices
  • 2 cebes
  • espècies al gust (comí, pebre...)
  • 1 mica de sal

Per a l'amanida i salsa d'alvocat

  • 1 grapat de ruca
  • 1/2 pastanaga
  • 1 alvocat petit o 1/2 gran
  • 1/2 llimona
  • 1 branca d'alfàbrega
  • 1 c.s. d'oli d'oliva verge extra
 

Elaboració

Hi ha dues opcions a l’hora de fer aquesta recepta. La primera és fer en el mateix dia les patates bullides i després la truita; ens hi estarem una mitja hora. L'altra opció és fer les patates amb pell el dia anterior i, l’endemà, cuinar la resta del plat.
  1. Talleu a mitges llunes la ceba i salteu-la a foc mitjà amb oli d'oliva verge extra. Si s'enganxa, afegiu-hi una mica d'aigua.
  2. Traieu la pell a la patata prèviament bullida (del dia abans), talleu-la a trossos petits i incorporeu-la a la paella quan la ceba estigui ben feta.
  3. Aneu remenant i aixafant la patata, fins que quedi una massa homogènia. Abaixeu el foc i deixeu que s’escalfi.
  4. Bateu els ous en un bol gran i afegiu-hi la massa de ceba i patata. Remeneu bé. Incorporeu una mica d'oli a la mateixa paella en què heu fet la ceba i la patata, i aboqueu-hi la barreja. Deixeu que es faci a foc lent durant 2-5 minuts i gireu-la. Repetiu el procés i apagueu el foc o poseu la truita en un plat amb una mica de ruca i pastanaga ratllada.
  5. Per fer la salsa d'alvocat, bateu l'alvocat, la llimona, l'alfàbrega i l'oli tot junt, i serviu-la per sobre de la truita. Aportarà una textura cremosa que contrarestarà amb tot el plat.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

Hi ha dues opcions a l’hora de fer aquesta recepta. La primera és fer en el mateix dia les patates bullides i després la truita; ens hi estarem una mitja hora. L’altra opció és fer les patates amb pell el dia anterior i, l’endemà, cuinar la resta del plat.

  1. Talleu a mitges llunes la ceba i salteu-la a foc mitjà amb oli d’oliva verge extra. Si s’enganxa, afegiu-hi una mica d’aigua.
  2. Traieu la pell a la patata prèviament bullida (del dia abans), talleu-la a trossos petits i incorporeu-la a la paella quan la ceba estigui ben feta.
  3. Aneu remenant i aixafant la patata, fins que quedi una massa homogènia. Abaixeu el foc i deixeu que s’escalfi.
  4. Bateu els ous en un bol gran i afegiu-hi la massa de ceba i patata. Remeneu bé. Incorporeu una mica d’oli a la mateixa paella en què heu fet la ceba i la patata, i aboqueu-hi la barreja. Deixeu que es faci a foc lent durant 2-5 minuts i gireu-la. Repetiu el procés i apagueu el foc o poseu la truita en un plat amb una mica de ruca i pastanaga ratllada.
  5. Per fer la salsa d’alvocat, bateu l’alvocat, la llimona, l’alfàbrega i l’oli tot junt, i serviu-la per sobre de la truita. Aportarà una textura cremosa que contrarestarà amb tot el plat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat