Xips tricolor amb salsa casolana

Aperitius, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

Si busqueu un aperitiu apetitós i cruixent i que sigui alternativa de les típiques patates fregides de bossa, aquestes xips de tubercles són un encert segur.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • Escolliu tubercles com el moniato, patata i remolatxa*.

Per a la salsa 

  • 1 pot de tomàquet natural en conserva
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • ½ pebrot

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Xips tricolor amb salsa casolana

Aperitius, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Si busqueu un aperitiu apetitós i cruixent i que sigui alternativa de les típiques patates fregides de bossa, aquestes xips de tubercles són un encert segur.


Ingredients

  • Escolliu tubercles com el moniato, patata i remolatxa*.

Per a la salsa 

  • 1 pot de tomàquet natural en conserva
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • ½ pebrot

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Amb una mandolina, peleu ben bé els tubercles.
  3. Talleu per la meitat i peleu fent tires fines en forma de xips. Ho podeu fer amb la mateixa mandolina o, si surt massa fi, amb un ganivet. Aboqueu en un bol i incorporeu-hi una mica d'oli i espècies al gust (comí, pebre, orenga...).
  4. Prepareu una safata amb paper vegetal i afegiu-hi les xips escampant-les sense que es toquin.
  5. Enforneu durant 10 minuts, gireu i enforneu 5 minuts més fins que es daurin.
  6. Mentrestant, salteu en una paella una ceba amb un raig d'oli d'oliva i, quan es comenci a enganxar, afegiu-hi el tomàquet en conserva, la pastanaga i el pebrot, tot a trossos petits. Deixeu que es faci uns 15 minuts. Afegiu-hi sal i espècies al gust com, per exemple, pebre, comí i una mica de cúrcuma.
  7. Tritureu la barreja d'hortalisses i serviu la salsa en un bol, per acompanyar les xips.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Amb una mandolina, peleu ben bé els tubercles.
  3. Talleu per la meitat i peleu fent tires fines en forma de xips. Ho podeu fer amb la mateixa mandolina o, si surt massa fi, amb un ganivet. Aboqueu en un bol i incorporeu-hi una mica d’oli i espècies al gust (comí, pebre, orenga…).
  4. Prepareu una safata amb paper vegetal i afegiu-hi les xips escampant-les sense que es toquin.
  5. Enforneu durant 10 minuts, gireu i enforneu 5 minuts més fins que es daurin.
  6. Mentrestant, salteu en una paella una ceba amb un raig d’oli d’oliva i, quan es comenci a enganxar, afegiu-hi el tomàquet en conserva, la pastanaga i el pebrot, tot a trossos petits. Deixeu que es faci uns 15 minuts. Afegiu-hi sal i espècies al gust com, per exemple, pebre, comí i una mica de cúrcuma.
  7. Tritureu la barreja d’hortalisses i serviu la salsa en un bol, per acompanyar les xips.

Els apunts de la Mireia Galtés

  • La quantitat dependrà; podeu calcular ½ o 1 tubercle per persona.
  • Les espècies més encertades: cúrcuma, pebre, comí, gingebre i orenga.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat