Postres, esmorzars i berenars | Cristina Arroyo
Amb aquest pastís de xocolata fondant de flocs de fajol i sense ous, mantega ni farines, tindreu unes postres o un berenar per trobar, celebrar, rebre i construir.
Barregeu els flocs amb la beguda vegetal i poseu-los a la nevera durant unes 4 hores (o tota la nit com a màxim). Escalfeu el forn a 180 ºC. Foneu la xocolata al bany maria, barregeu-la amb la crema d’avellanes, el sucre i els flocs remullats. Aboqueu la preparació en un motlle per a pastissos recobert amb oli i una mica de farina i coeu durant una mitja hora o fins que, en punxar amb un escuradents, surti gairebé sec.
Es pot acompanyar d’una mica de crema de llet vegetal batuda i maduixes.
Torreu 2 c.p. de fajol i poseu-lo en una tassa. Bulliu 200 ml d’aigua i aboqueu-la sobre el fajol. Deixeu en infusió i després coleu. Preneu-lo fred o calent i amb una mica de mel.