
BONUS 1
Selecció de productes processats sense gluten i amb pocs additius que poden formar part de la teva dieta de forma puntual. Perquè no tots els processats són dolents!
Fa anys que sentiu que el gluten no és recomanable, però sempre trobeu alguna excusa per seguir menjant pa cada matí. Els estudis científics més recents i complets ja evidencien que els cereals amb gluten estan relacionats amb més de dos-cents efectes adversos per a la salut. La inflamació que el gluten pot generar a l'organisme predisposa a absorbir pitjor els nutrients, tenir alteracions en el sistema nerviós i la pell, malalties relacionades amb el fetge, entre altres.
A més, durant la digestió (dels aliments amb gluten i també dels lactis amb caseïna) les proteïnes es converteixen en exorfines, uns pèptids opioides que són al darrere de la gran addicció que tenim al gluten, de vegades, més que al sucre i tot.
Símptomes digestius
Símptomes extradigestius
Pensa un moment tot el que menges amb gluten o pensa quantes vegades a la setmana fas excepcions i de seguida tornes a perdre el compte. Has intentat mai fer una dieta sense gluten durant uns dies? Te n’has sortit? És que sembla fàcil, però la veritat és que no ho és: a més de ser a tot arreu, el gluten genera una gran addicció.
Hem creat aquest repte amb el seguiment del nostre equip de dietistes –amb una llarga experiència en alimentació sense gluten– perquè, aconsegueixis instaurar l'hàbit i deixis el gluten per sempre.
Selecció de productes processats sense gluten i amb pocs additius que poden formar part de la teva dieta de forma puntual. Perquè no tots els processats són dolents!
10 receptes dolces saludables, sense gluten i sense sucre blanc, ideals pels esmorzars i berenars de tota la família. Perquè tots volem un dolç de tant en tant!
Hem seleccionat 21 receptes amb el xef David Olivé per enregistrar-les en vídeo i ajudar-te a reproduir-les encara millor.
El menú dels 21 dies inclou l’explicació pas a pas de més de 60 receptes entre esmorzars, dinars i sopars.
Trobaràs un menú de 3 setmanes per a la temporada primavera-estiu i un altre per a la temporada tardor-hivern.
Dietista especialitzada en educació alimentària
Dietista especialitzada en sobrepès i desajustos metabòlics
Dietista especialitzada en malalties autoimmunes
Dietista especialitzada en alimentació infantil
He de dir que el curs m’ha passat volant… No sé si soc intolerant al gluten o no, però sí que és cert que, de jove, vaig començar a tenir unes sensacions com d’inestabilitat amb les quals he anat convivint. La meva sorpresa ha sigut que en aquestes tres setmanes no he tingut en cap moment aquests símptomes i m’he trobat molt bé.
Aquest és el primer curs de cuina que faig i ha estat la meva introducció a la cuina saludable, o sigui que encara tinc molt per aprendre, però ha estat un començament interessant i positiu. Em queda molt per experimentar, però tot i això he seguit el repte de 21 dies sense gluten.
Jo no tenia cap necessitat expressa de menjar sense gluten, però ho he fet per recomanació dels meus fills, que fan una dieta sense gluten i han notat beneficis. El que jo he descobert amb aquestes receptes és un munt de sabors nous amb espècies, cereals i vegetals que no estava acostumada a fer servir i que em permetran variar i enriquir els meus plats habituals.
El millor regal per aprendre a seguir una dieta sense gluten i saludable.
Ajuda a recuperar el benestar per sempre més amb aquest curs. Hi descobrirà com recuperar la normalitat amb els hàbits més saludables i beneficiosos.
REGALA EL PROGRAMAEl repte que et proposem te una durada de 21 dies, però totes les receptes i materials són teus per sempre.
Sí, i de fet està pensat per tothom que, tot i no tenir celiaquia, necessiti desinflamar els intestins, tingui problemes d’al·lèrgies o malalties autoimmunes...
T’ajudem a apostar per una dieta que no inflami, i això passa, entre altres coses, per una dieta sense gluten.
Les persones celíaques ja tenen pautes molt clares però hi trobaran receptes i idees per organitzar els àpats lluny d’aliments processats i enriquint la dieta amb aliments de veritat.
Reduint el gluten evitaràs en molts casos aliments processats rics en greixos de mala qualitat i sucres simples. Et mostrarem receptes saludables sense gluten per menjar millor, sense aliments processats i que et faran perdre pes.
Es diu que calen 21 dies per crear un hàbit, el temps exact
Algunes preparacions són molt fàcils, i d’altres, una mica més elaborades, però són totes aptes per a tothom. Apunta-t'hi i prova-ho!
No cal tenir cap nivell ni de cuina ni d’alimentació saludable. Les tècniques de preparació i cocció són molt senzilles d’aplicar amb estris i eines bàsiques de cuina.
Hi ha una gran varietat de receptes. Algunes estan a punt en 30 minuts, d’altres necessiten més dedicació.
Nosaltres t’oferim receptes per a cada àpat, però pots simplificar el menú repetint o reutilitzant els ingredients que t’hagin quedat d’alguna recepta anterior.
Tu tries si vols seguir el curs al peu de la lletra i fer-les totes en 21 dies o anar més a poc a poc. Nosaltres et recomanem que facis totes les que puguis; així podràs aprofitar millor l’espai del fòrum i la comunitat i preguntar tot el que necessitis.
El menú que oferim és omnívor, però això no suposa cap problema! Des del fòrum et podem ajudar a buscar alternatives que s’ajustin al tipus d’alimentació que facis.
No, no hi ha cap recepta ni amb lactics ni amb lactosa.
Alguna recepta inclou fruita seca, però fàcilment podem oferir alternatives al fòrum. De la mateixa manera, si algú té alguna al·lèrgia concreta, el podem ajudar a adaptar la recepta.
Lamentablement no. Fem servir cereals, llegums, nous, ou i llavors. Es pot substituir un ingredient o dos, però seria complicat fer-ho amb tots aquests. Si necessites receptes fàcils per a AIP, consulta el curs "Cuina fàcil autoimmune".
No, un cop començat el curs i amb accés als materials, no s’admeten devolucions. Preferim que prenguis la decisió amb convenciment i que et comprometis amb el repte.
Confiem que el contingut dels nostres cursos et serà del tot útil. En cursos anteriors hem ofert aquesta fórmula i només dues persones la van demanar (de més de 10.000 alumnes).
Si encara tens dubtes, escriu-nos a info@etselquemenges.cat
i
et respondrem de manera personalitzada.