El Podcast de la Núria Coll

EPISODI 129 |

25 nov. 2023

On i per què neix un càncer?

amb Alfonso Fernández

Avui parlem sobre el càncer i ho fem de manera profunda. Parlem sobre el paper de la medicina actual, entenem què és el que falla en el sistema i quines estratègies podem seguir per prendre les regnes i ser actius en el tractament de la patologia.

Ho fem amb Alfonso Fernández, enginyer industrial, que és un dels experts en càncer més importants del nostre país. Al seu bloc conté centenars d’articles sobre la malaltia i ha escrit, literalment, l’enciclopèdia del càncer, una sèrie de 7 llibres que aprofundeixen en els mecanismes de la malaltia i ofereixen accions pràctiques que poden millorar exponencialment el resultat del tractament convencional.

En l’episodi complet del pòdcast amb Alfonso Fernández aprofundim molt més en el tema i en els aspectes més pràctics que giren al voltant de la patologia. Parlem sobre:

  • Alimentació al càncer i el paper dels hidrats de carboni
  • Complements que poden ser interessants en el tractament
  • La relació entre les emocions i el càncer
  • El paper de l’exercici físic en el càncer
  • La controvèrsia que gira al voltant de la glutamina
  • Els dejunis de metionina
  • Altres tractaments interessants per tractar la malaltia

Si voleu poder escoltar el pòdcast íntegre i tenir accés a la transcripció i tots els estudis referenciats de les converses més privades i completes amb els millors professionals del món de la salut integrativa, subscriviu-vos-hi ?https://comosoy.es/ (en català https://comets.cat/ )

+5.000 persones milloren els hàbits de vida dia a dia

UNEIX-TE A LA TRIBU

Pòdcast privat

Amb els millors professionals

Consells pràctics

Per prevenir i tractar cada tema

Hàbits amb ciència

Perquè incorporem, en Tribu, de manera fàcil

No estàs sola

Comparteix la teva experiència al grup de Telegram

GUÍA DEL VÍDEO

00:57 – Presentació

02:15 – La història d’Alfonso Fernández

07:58 – Quin és el problema de la medicina actual?

13:36 – On falla la medicina oncològica?

16:59 – La quimioteràpia

 

Quin és el problema de la medicina actual?

L’objectiu del sistema no és curar res. El sistema el que vol és guanyar diners i s’encarrega d’estudiar la manera d’aconseguir aquest objectiu. Per guanyar diners el que cal fer és multiplicar els fàrmacs patentables, i per això cal multiplicar les causes: fer que tota patologia sigui idiopàtica, que no hi hagi causes úniques i que tot sigui una diversitat.

Això ho fan infiltrant-se en els mitjans acadèmics, en els mitjans científics, en les universitats… I així aconsegueixen que els metges defensin “a mort” la seva visió d’això que suposadament és aconseguir una teràpia. I fomenten la deïficació dels metges.

D’altra banda, també cal tenir en compte un altre aspecte i és: què creu la gent que és ciència? La ciència, tal com s’interpreta avui dia, fa referència de manera única i exclusiva a assajos aleatoritzats en fase 3 amb una muntanya de participants que només una empresa farmacèutica pot posar en marxa. En aquests assajos es posen a prova molècules patentables que ells mateixos han sintetitzat i se’n queda fora tot el que no generi benefici econòmic.

L’evidència es basa en tres potes:

  • evidència científica
  • experiència clínica del metge
  • opinions del pacient

Ja no sabem què és la ciència. Fins fa dos dies, l’empirisme, la prova i l’error, l’assaig en poblacions limitades, fins i tot en una sola persona, ens donava informació molt valuosa.

Això que fins fa dos dies era ciència, ara es ven com a “a mi m’ha funcionat” i la gran majoria no intenta aprendre’n, sinó que ho menysprea.

I realment la ment científica no hauria de menysprear res perquè això no és ser científic. Si menysprees una cosa, sense abans escoltar, no ets un científic. Per això, lamentablement, la majoria dels metges es creuen científics, però no ho són.

On falla la medicina oncològica?

Falla en tot. Primer és un tema conceptual. Al llarg de l’entrevista parlarem sobre particularitats metabòliques del tumor que s’haurien de tenir en compte a l’hora de ser traslladades a la clínica. El problema fonamental és que aquestes particularitats metabòliques ens farien comprendre que tots els càncers són el mateix, són iguals, independentment d’on siguin. I, per tant, les opcions terapèutiques patentables es reduirien i caldria considerar altres accions, i entendre que totes les malalties metabòliques estan relacionades. Aleshores deixaríem de considerar la medicina com un conjunt d’illes escampades. Això conceptualment seria un atac a la línia flotació de com està creat el sistema mèdic.

No pots aconseguir una curació en aquest sistema.

Són els pacients qui, prenent les regnes de la seva vida, hi poden fer alguna cosa.

Un càncer: Què és? Una entitat que de cop apareix perquè sí, perquè hi ha mutacions? No. Està inclòs en un sistema, en un organisme; aquest organisme és el que alimenta fins a cert punt el tumor i el tumor al seu torn actua sobre aquest organisme (comunicació dual entre local i sistèmic). Quan un metge només apunta a la massa local sense entendre l’organisme íntegrament, perd de vista tota l’enorme complexitat orgànica i això el desacredita com a científic.

Cal entendre com funciona la massa. És important comprendre-ho perquè la quimioteràpia actuï on ho ha de fer de manera correcta.

La quimioteràpia

La quimioteràpia és un verí. Lamentablement, sovint s’ha de fer servir perquè hi ha poques opcions terapèutiques. Però, alerta, es pot prescriure quimioteràpia a la babalà sense fer res més i es pot fer protegint el cos i augmentant les capacitats terapèutiques de la quimioteràpia sobre el tumor.

Hi ha maneres de protegir el cos també de manera convencional. Per exemple, recorrent més a:

  • quimioteràpia metronòmica (dosis més baixes però aplicades més sovint)
  • cronoteràpia: aplicar la quimioteràpia en les hores del dia que sigui més efectiva. N’hi ha que van millor durant el dia, unes altres a la nit –els ritmes circadiaris afecten el tumor i afecten el cos que es defensa o col·labora amb la quimioteràpia segons l’hora.
  • anar en dejú a fer la sessió de quimioteràpia, fins i tot dejunis profunds d’uns quants dies
  • exercici físic
  • menjar de determinada manera (no galetes o begudes ensucrades…).

+5.000 persones milloren els hàbits de vida dia a dia

UNEIX-TE A LA TRIBU

Pòdcast privat

Amb els millors professionals

Consells pràctics

Per prevenir i tractar cada tema

Hàbits amb ciència

Perquè incorporem, en Tribu, de manera fàcil

No estàs sola

Comparteix la teva experiència al grup de Telegram

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat