Nabius, coco i xocolata negra

Postres, esmorzars i berenars  |  Ainoa Cuberos      

Aquesta recepta aplega tres dels aliments que més em fascinen: nabius, coco i xocolata negra. Un dia que no tenia el que em calia per fer-me l’esmorzar que em faig sempre, vaig decidir ajuntar aquests tres ingredients i d’aquí va sorgir una explosió de sabors que em té enamorada.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Ingredients

  • 2 tasses de nabius (350 g)
  • 2 unces de xocolata negra (del 70% de cacau, com a mínim)
  • 2 c. s. rases de coco torrat
  • 2 c. s. de nibs de cacau
  • 2 c. s. de baies de Goji

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Ainoa Cuberos      

Ainoa Cuberos      
Coach de salut i nutrició holística.

@ainoacuberos
 

Nabius, coco i xocolata negra

Postres, esmorzars i berenars  |  Ainoa Cuberos      

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Aquesta recepta aplega tres dels aliments que més em fascinen: nabius, coco i xocolata negra. Un dia que no tenia el que em calia per fer-me l’esmorzar que em faig sempre, vaig decidir ajuntar aquests tres ingredients i d’aquí va sorgir una explosió de sabors que em té enamorada.


Ingredients

  • 2 tasses de nabius (350 g)
  • 2 unces de xocolata negra (del 70% de cacau, com a mínim)
  • 2 c. s. rases de coco torrat
  • 2 c. s. de nibs de cacau
  • 2 c. s. de baies de Goji

Elaboració

Per a fer el coco torrat

  1. Escalfeu una paella a foc mitjà.
  2. Poseu-hi els xips de coco cru i remeneu-los cada 2 minuts perquè no es daurin més del compte.
  3. Una vegada agafin color torrat, deixeu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.
  4. En podeu fer de més i guardar-lo

Per a preparar la xocolata

  1. Poseu els nabius en un plat.
  2. Escalfeu la xocolata en un bol apte per a microones a potència mitjana, en intervals de 20 segons remenant cada vegada, fins a aconseguir la textura desitjada.
  3. Aboqueu la xocolata per sobre dels nabius.
  4. Afegiu-hi el coco torrat, les baies de Goji i els nibs de cacau.

Ainoa Cuberos      
Coach de salut i nutrició holística.

@ainoacuberos

Elaboració

Per a fer el coco torrat

  1. Escalfeu una paella a foc mitjà.
  2. Poseu-hi els xips de coco cru i remeneu-los cada 2 minuts perquè no es daurin més del compte.
  3. Una vegada agafin color torrat, deixeu-los refredar i guardeu-los en un pot hermètic.
  4. En podeu fer de més i guardar-lo

Per a preparar la xocolata

  1. Poseu els nabius en un plat.
  2. Escalfeu la xocolata en un bol apte per a microones a potència mitjana, en intervals de 20 segons remenant cada vegada, fins a aconseguir la textura desitjada.
  3. Aboqueu la xocolata per sobre dels nabius.
  4. Afegiu-hi el coco torrat, les baies de Goji i els nibs de cacau.

Els apunts de d'Ainoa Cuberos

  • Els xips de coco també es poden fer dolços amb una mica d’oli de coco i sucre de coco, o salats, amb una miqueta d’oli de coco o oliva i sal abans de torrar-los a la paella. Es poden prendre sols a mig matí o a mitja tarda o afegir en iogurts, sopes, amanides, fruita o pastissos, per exemple.
  • Es poden utilitzar nabius frescos o congelats. Els nabius són una de les fruites més saludables que hi ha, molt recomanats per al dia a dia. A més, així com la xocolata negra, els nabius també tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries; contribueixen a prevenir malalties degeneratives dels ulls, malalties cardiovasculars i ajuden a retardar l’envelliment.
  • El coco és molt ric en fibra, vitamines i minerals. Els seus greixos saludables ens aporten energia sense provocar pics de sucre en sang, la qual cosa regula la pressió sanguínia i allarga la sensació de sacietat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat