10/10 Crema blanca de xirivia i porro amb crostons de cigrons

Cuina i fotografia: Cristina Arroyo

Cuina i fotografia: Cristina Arroyo

Ingredients

  • 2 xirivies
  • ½ porro
  • 1 l de brou de verdures
  • 1c.p. de kudzú (Pueraria lobata)

Crostons de cigrons:

  • 1 pot petit de cigrons cuits bio
  • 2 c.s. de barreja d’espècies en pols; jo he fet servir curri, gingebre, pebre vermell, all en pols, orenga i alfàbrega. (Reserveu-ne una mica per a la decoració.)
  • 1 c.s. d’oli d’oliva
  • Suc de ½ llimona

Preparació

  1. Per fer la crema, netegeu les xirivies amb un raspall de verdures i trossegeu-les. Poseu-les en una cassola i afegiu-hi el porro picat. Aboqueu-hi el brou, saleu-ho i porteu-ho a ebullició. Diluïu la culleradeta de kudzú en aigua freda i afegiu-lo a la crema. Deixeu coure a foc suau durant 25 minuts. Tritureu i reserveu.
  2. Preescalfeu el forn a 200 ºC. Esteneu els cigrons en una safata de forn coberta amb paper d’enfornar. Torreu-los 10 minuts. Mentrestant, barregeu les espècies amb el suc de mitja llimona, una cullerada d’oli d’oliva i sal en un bol gran. Barregeu bé els cigrons amb la pasta d’espècies. Torneu-los a posar al forn ben estesos i enforneu-los uns 15 minuts més, movent-los de tant en tant i vigilant que no es cremin. Cal treure’ls quan estiguin cruixents. Reserveu.
  3. Serviu la crema en bols individuals i afegiu-hi els crostons de cigrons al gust i decoreu amb una mica de pols d’espècies.