7/10 Sopa d’espelta, col i mongetes

Cuina: Bernard Benbassat. Fotografia: Pau Esculies

Cuina: Bernard Benbassat. Fotografia: Pau Esculies

Ingredients

  • 60 g d’oli de gira-sol de primera pressió en fred
  • 300 g de ceba picada
  • 600 g de col arrissada
  • 1200 g de fons de vedella o caldo de verdures
  • un pessic de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 10 boles de coriandre picades
  • 400 g d’espelta petita cuita
  • 400 g de mongetes en gra cuites
  • sal grossa
  • 30 g de suc de llimona

Preparació

  1. Escalfeu l’oli de gira-sol i sofregiu la ceba picada.
  2. Afegiu-hi la col arrissada tallada en tires i sofregiu-la.
  3. Mulleu-ho amb el fons de vedella o el caldo de verdures.
  4. Afegiu-hi un pessic de farigola, 1 fulla de llorer, les boles de coriandre picades, l’espelta petita cuita, les mongetes en gra cuites, la sal grossa i el suc de llimona.
  5. Coeu-ho 30’ tapat a foc lent.
  6. Rectifiqueu i traieu la fulla de llorer.
  7. Serviu la sopa moderadament calenta, preferiblement.