6/10 Crema de nyàmeres amb avellanes

Cuina i fotografia: Gina Estapé

Cuina i fotografia: Gina Estapé

Ingredients

  • 4 nyàmeres (500 g)
  • 1 patata petita (100 g)
  • ½ coliflor (200 g)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • aigua mineral natural
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • avellanes lleugerament torrades

Preparació

  1. En una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes i els alls trinxats amb oli d’oliva verge i una culleradeta petita de sal durant 5-7 minuts.
  2. Peleu les nyàmeres i la patata i talleu-les a daus. Renteu i talleu la coliflor a flors.
  3. Afegiu les nyàmeres, la patata, la coliflor, les fulles de llorer i la branca de farigola a l’olla i ompliu d’aigua mineral fins a cobrir les verdures i una mica més. Afegiu-hi 1 culleradeta de sal marina.
  4. Feu bullir a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts (fins que punxeu la nyàmera i estigui tendra).
  5. Retireu les fulles de llorer i la branca de farigola i tritureu per aconseguir una crema homogènia. Si ha quedat massa espessa, s’hi pot afegir una mica més d’aigua o beguda vegetal d’ametlla i tornar a barrejar.
  6. Serviu la crema amb un rajolí d’oli d’oliva verge, farigola i unes avellanes.