El documental posa el focus en una escola bressol i vol mostrar que es pot alimentar d’una forma sana i sostenible. El punt de partida del documental es basa en
el replantejament per part d’una cuinera professional,
Nani Moré que durant una etapa de la seva carrera va treballar en un geriàtric, ”on remenava i fregia productes per omplir plats i estómacs però mai alimentava”. Al reportatge, la Nani, se’n va a l’origen d’aquest cercle viciós, és a dir, a les escoles ·ja que educar en una bona alimentació els infants obre la possibilitat d’un canvi progressiu i global per a generacions futures. Volem donar a conèixer a altres escoles i a les famílies la necessitat de crear una consciència entorn de la responsabilitat d’allò que fem. La nostra actitud davant del menjar és la nostra actitud davant la vida”.
Al documental, que està realitzant la productora Claraboia, s’entrevistarà Carme Ruscalleda, el doctor Jorge Pérez-Calvo i el veterinari Gustau Duch perquè raonin sobre la importància de l’origen dels aliments, el seu procés productiu, l’elaboració i la cocció dels aliments, sobre la piràmide alimentària i les implicacions mediambientals i la sobirania alimentària.
També s’entrevistarà el doctor Giles Éric Séralini, professor de la Universitat de Caen, investigador dels efectes dels aliments transgènics i el glifosat sobre la salut “per conèixer de la mà d’un expert quins estudis s’han dut a terme, quins transgènics estan presents en els menjadors escolars i les alternatives que hi ha.
El plat o la vida s’estrenarà al mes de febrer vinent, es penjarà a la xarxa i es projectarà a escoles i a tants llocs com sigui possible. El projecte necessita finançament. Si hi vols col·laborar fes clic aquí.