Les cures preventives diàries, com el raspallat, l’ús de fil dental i la neteja bucal, poden evitar problemes posteriors en dents i genives i són menys costosos i dolorosos que els tractaments odontològics que s’hauran d’aplicar per culpa d’una neteja inadequada o una infecció o inflamació que ha progressat.

dents-730

Una higiene dental correcta

Els dentistes recomanen raspallar-se les dents després dels àpats, com a mínim dues vegades al dia, per eliminar les restes dels aliments i de la placa bacteriana, que no està composta només de bacteris, sinó que també conté diversos microorganismes com fongs i virus.

Els àcids agressius derivats de restes de menjar que no han estat eliminades de la cavitat bucal acaben agredint l’esmalt dental, que es debilita i es torna més permeable als bacteris causants de la càries i la paradentosi.

Quan comencem la neteja dental

La neteja bucal hauria de començar des de bebès, durant la lactància després de l’erupció de la primera dent. Les genives del bebè s’haurien de netejar amb una gasa després de cada presa durant el primer any de vida. Més endavant, a mesura que el nen creix, la neteja dental pot plantejar-se com una diversió, tenint en compte l’elecció d’un raspall adequat per a cada edat.

Cal cuidar les dents de llet

La idea que les dents de llet no necessiten cap cura especial és un error greu. De fet, les primeres dents d’un nen tenen una influència essencial sobre el desenvolupament de la mandíbula i la posició de les dents futures. Les dents de llet reserven l’espai per a les definitives. Si cauen abans d’hora, les dents veïnes envaeixen el seu espai; el buit s’estreny i la dent permanent que creix després cerca camí creixent de manera incorrecta.

Els estudis disponibles ens mostren diferències significatives en l’edat d’inici de les càries depenent del moment en què els nens comencen a raspallar-se les dents.

  1. Inici del raspallat abans de l’any: 12% de càries.
  2. Inici del raspallat entre l’any i els 2 anys: 19% de càries.
  3. Inici del raspallat després dels 2 anys: 34% de càries.

A partir dels tres anys, el nen hauria de ser capaç de raspallar-se les dents sol, sempre sota la supervisió d’un adult. Aquesta independència en la higiene dental s’aconsegueix amb tècniques de raspallat senzilles com, per exemple, un moviment circular del raspall i amb hàbits rutinaris i divertits compartits amb els pares.

dentifric

Dentífrics biològics

Els dentifricis biològics s’adapten a les exigències especials de la cura dental dels nens i també dels adults, i s’evita el risc que suposa la seva ingesta en edat infantil.

Les seves fórmules contenen principis actius vegetals, com l’equinàcia, el te verd, l’oli de clavell o l’èster de sacarosa, que contraresten els bacteris que causen la càries i la tosca.

Per cuidar, reforçar i prevenir la inflamació de les genives, els dentifricis biològics contenen mirra, hamamelis i camamilla.

Les bases netejadores utilitzades a base de sílice finament mòlt i sal marina són especialment innòcues.

Els extractes vegetals contenen fluorurs i substàncies minerals en proporcions variables, per la qual cosa la tosca s’elimina de manera suau i benigne, sense fer malbé l’esmalt de la dent.

Logona ha desenvolupat un producte dental específic per a cada necessitat, tant per a adults com per a nens:

  • Gels netejadors per a la neteja bucal des de l’inici amb aromes naturals de maduixa o suau oli de menta, depenent del sabor del dentifrici, amb resultats òptims.
  • Pasta dental per a dents sensibles, elixir dental refrescant i balsàmic per mantenir un alè fresc agradable i un gel dental amb romaní i sàlvia compatible amb els tractaments homeopàtics, ja que no conté menta.

Logona es basa en els coneixements científics més avançats, així com també en les fórmules tradicionals de la cosmètica de les herbes medicinals per crear la seva línia de cura i neteja dental Logodent.