Evolució del fetus

Aquesta setmana tot sembla que continuï igual perquè, de fet, encara no hi ha bebè. Ara bé, el cos de la dona s’està preparant sense descans per ovular. Això significa que el teixit uterí s’està fent més gruixut i que els fol·licles ovàrics estan madurant, els uns més ràpid que els altres, fins que un es convertirà en el dominant i acabarà destinat a ovular. Dins el fol·licle dominant hi ha l’esperat òvul, que, tot seguit, baixarà fins a les trompes de Fal·lopi en busca d’un espermatozou.

Alimentació de la mare

És important que la mare tingui una bona fortalesa energètica dels ronyons, que tenen la funció de netejar la sang i la limfa de l’organisme, per ajudar a eliminar toxines. També s’encarreguen de regular el nivell de minerals i de controlar l’equilibri d’àcid-bàsic de l’organisme. I finalment, tenir-los forts afavoreix una bona energia reproductiva que ajudarà que l’espermatozou arribi a destí amb èxit. D’altra banda, tenir en plena forma els ronyons afavoreix una bona salut dels ossos i una bona energia general de tot l’organisme.

  • Si és estiu: Normalment estem més relaxats, però hem d’evitar menjar malament. Evitar fregits, abús de carns, sucres i gelats. Hem de procurar menjar saludable com sempre i evitar els aliments que acidifiquen l’organisme. Podem aportar un plus de minerals fent batuts d’hortalisses, amanides amb algues i germinats.
  • Si és hivern: És important controlar l’estrès de la vida moderna. Per compensar-ho cal aportar en cada àpat una bona quantitat d’aliments rics en minerals, com per exemple recordar-nos de les algues, verdures del mar amb un contingut molt elevat en minerals que ajuden a netejar la sang i que tenen un efecte alcalinitzant. Una aportació òptima de minerals no només ens ajudarà a aconseguir un bon pH sanguini, sinó també un bon equilibri del sistema nerviós i un bon sistema immunitari.

Atenció: La informació oferta en aquesta secció és genèrica –tant pel que fa a l’evolució del fetus, com a l’alimentació de la mare i a la complementació nutricional. Per tal de tenir un assessorament directe, es recomana consultar el ginecòleg o bé un nutricionista especialitzat.